Фитнес индустрията набира огромна скорост – все повече зали, все повече и по-нови видове фитнес, нови тренировки, нови спортове. Всичко това е страхотно, но има едно “НО”. По-големият процент от хората работят на пълен работен ден от 9 до 18ч., освен това имат безброй задължения вкъщи и едно такова “обвързване” със залата носи допълнително напрежение.
Не е оправдание това, че ходенето на фитнес/групова тренировка и т.н. се превръща в цял ритуал, за който трябва да помислиш още сутринта преди да излезеш – да си вземеш обувки, дрехи, карта, да си прецениш времето до минута… Ако си забравил нещо, това носи стрес през целия ден, понеже тренировката се налага да се отмени.
За щастие обаче, не само в залите можете да постигнете изключителни резултати, на които всички ще се чудят и маят “Е как така не ходиш на фитнес?!”. Ако сте от типа хора, които не се нуждаят непременно от мотивация и ритуал, за да станат и да тренират, можете перфектно да тренирате вкъщи, дори и с подръчни материали и минимален инвентар. Например: гиричките могат да се заменят с бутилки с вода; детското столче е отличен помощник при много тренировки. Ако нямате специална постелка, килимче или одеяло, което не ползвате, също върши работа.
Освен това можете да тренирате без проблем и докато вършите домашните си задължения или с помощта на различни видеа за домашна тренировка. За всичко това не ви е нужно нищо повече, освен желание. Е, още ли смятате, че “Нямам карта за фитнеса” е причина да не тренирате и демотиватор за красиво и здраво тяло?