Защо да?

Детските летни спомени на всеки втори човек са свързани с карането на колело. То е особена връзка както с групата, така и с природата. Освен това е невероятна възможност за излизане сред природата, нещо различно от просто разходка, която можете да разделите с всеки, който е ентусиазиран.
Преживяването е различно, адреналина също. Относто резултатите върху тялото ни – те са същите като при карането на велоаргуметър вкъщи или в залата, но удоволствието е много по-голямо! Всички знаем, че кардиото е тренировка за сърцето, дава страхотен тонус на целия организъм и способства за отделянето на “щастливи хормони” в мозъка ни. А с колело в парка през пролетта става още по-приятно, полезно и щастливо!
Още една хитринка за тези, които се борят с килограмите и с апетита си – карайки колело, ще бъде доста по-трудно да спрете където и да е, за да хапнете нещо. Освен това след една дълга разходка на колела адреналинът ви ще е толкова повишен, че няма да усещате толкова много нуждата от храна. А ако сте хапнали преди това – прекрасен начин да преработите и изгорите поетите калории.
Слънцето все повече ни радва, а в парка вече е много зелено и красиво – страхотен повод малки и големи да излязат с колелетата и да се погрижат за тялото и настроението си!