Венера е планетата на любовта и удоволствието.
Тя управлява способността да изразявате любов и да се наслаждавате на красотата.
В допълнение дава чар и привлекателност, показва характера на сексуалността.
 
Определяйки положението на Венера, може да се отговори на следните въпроси:
Какви любовници привличате?
Склонни ли сте към флирт?
Имате ли щастие в любовните авантюри или те завършват с разочарование за вас?
Какви творчески таланти имате?
 
От древни времена Венера се е считала за богиня с влияние върху любовта и емоциите.
Тя е учила смъртните на изкуството да съблазняват.
Тази богиня се е славела със своята красота, там, където стъпвала, цъфвали цветя. Тя е известна и със своите изблици на гняв, а понякога може да бъде коварна и злобна.
В астрологията Венера покровителства любовта, изкуствата, украшенията, талантите, сърдечността, хармонията и приятелството.
Тази планета управлява възвишените емоции, най-ценният ѝ подарък е щастието. Венера прави живота прекрасен.
 
Положението на Венера показва как се отнасяте към противоположния пол, колко популярни може да бъдете, лесно ли създавате приятелства.
Тя управлява способност да обичате и да споделяте, предпочитанията при избор на подарък, козметика, на цвят и произведения на изкуството.
Като планета на удоволствието, тя показва любимите ви развлечения, също така определя как харчите парите си.
Венера дава умението да възприемаме красотата, да се обличаме елегантно и винаги да изглеждаме по най-добрия начин.
 
Друг аспект на Венера е, че кара човека да придава по-голямо значение на удоволствията и разкоша, отколкото на самодисциплината и отговорността.
А сега Венера преминава транзитно през най-силния и трансформиращ знак – Скорпион, от 21 ноември  до 15 декември 2020 година.
 
Това време ще е период за любовта, в който тя ще ни грабне изцяло, бурно и силно. Нашите емоции ще са дълбоки и страстни. Сексуалният ни живот ще е пълен със страст, която няма са искаме да скрием, а напротив.
 
Сексът във връзките ни през този транзит на Венера в Скорпион ще е особено важен за нас. Но ще възприемаме любовта и в духовен план.
Ще желаем и ще изпитваме остра нужда да имаме пълен контрол над човека до нас, над този, когото обичаме, но не само върху тялото, а и над душата му.
Това може да предизвиква и бурни сцени, не на всеки ще му е по вкуса да бъде обсебен от половинката си.
Ще бъдем много обидчиви и може да имаме много остри бодли. А ако някой не откликва на любовта ни, ще сме способни да му отмъстим на мига. Ще имаме буйно въображение и способност да създаваме оригинални художествени произведения.
 
Венера ще помогне на човека до нас да бъде изобретателен във връзката ни, издръжлив, добросъвестен, търпелив и изпълнителен и най-вече предан към партньора. Тя ще ни насърчава да помагаме, ще усетим своето богато въображение и силно изразена изява в обществената дейност.
С пожелания за един страстен период в любовта !
Налсаждавайте се на едно от най –великите емоции в света ЛЮБОВТА !
Ивелина Рускова, астролог
astroiva@abv.bg 
08888 99 057