Това лято на родния книжен пазар се завръща епичната фентъзи сага за Седемте кралства на Синда Уилямс Чайма. „Кралицата изгнаница“, втора част от общо четири, е дългоочакваното продължение на „Краля демон“, в която българските читатели вече разпознаха таланта на писателката. Тя отново изумява, както със своя мащабен фикционален свят, едновременно толкова магичен и истински, така и с героите си – никой не е изцяло положителен или отрицателен, а е обагрен в постоянно меняща се палитра от човешки емоции и решения.
 
„Краля демон“ постави основите на мащабно разгръщаща се история – за приключения и предизвикателства, за магия и митология, за интрига и война, за приятелство и съревнование. Всички важни съставки в едно наистина добро фентъзи, а изпод перото на Чайма резултатът е магнетичен и пристрастяващ. Първата част накара читателите да се почувстват част от този свят и да заобичат героите, които го населяват. Сега в „Кралицата изгнаница“ нетърпеливо ще открият накъде ще отведе съдбата Хан Алистър (бивш крадец) и вироглавата престолонаследничка Раиса. Двамата поемат в бягство от миналото и от опасностите, дебнещи в Превала, но не знаят, че пътищата им ще бъдат вечно преплетени. Хан и Раиса трябва да се справят с все по-застрашителни препятствия. Всеки от тях е принуден да открие дали е достатъчно подготвен за ролята си в зараждащата се война. Защото времената са несигурни, бъдещето на Седемте кралства изглежда буреносно, а съдбата  винаги ще изправя двамата пред изпитания и сблъсък.
 
Робин Хоб определя книгата като „Напълно пристрастяваща за всеки читател, независимо от възрастта!“. Българските любители на фентъзи сагите могат да се убедят вече  и сами.