Издателство „Обсидиан“ представя „Решения”Това са “Практични съвети от хора, които промениха света“ от Робърт Дилъншнайдър. Преводът е на Боян Дамянов. В книгата са събрани съвети от опита на личности като Хари Труман, Пабло Пикасо, Маргарет Тачър, Хенри Форд, Мария Кюри и др.
 
„Как най-добре да подходим към неизбежното вземане на важно решение? Това не е наука, а изкуство, както става ясно от тази книга, която всеки трябва да притежава. Има случаи, когато не можем да си позволим лукса на продължителния размисъл, а трябва да действаме въз основа на непълна информация; случаи, когато изборът не е ясно очертан.
 
Вземането на добри решения изисква дисциплина, както и способност за претегляне на много и разно­образни факти дори когато те привидно си противоречат. Изисква и възприемчивост към съвети – само безпросветно арогантният индивид си въобразява, че знае всичко, което трябва да знае.
 
Тази книга е ценна именно с това, че читателят вижда „на живо и отблизо“ как са се вземали решенията в множество различни ситуации. Разбира се, времената и обстоятелствата се менят непрекъснато. Няма две напълно еднакви ситуации. Но положително ще намерите глави, към които ще ви се стори полезно да се връщате отново и отново за вдъхновение и помощ в зависимост от важните решения, които ви предстои да вземете. Марк Твен е казал: „Историята не се повтаря, но често се римува“ – пише в предговора Стив Форбс.
 
Робърт Дилъншнайдър е създател и изпълнителен директор на Dilenschneider Group, един от водещите световни експерти в сферата на комуникацията и инструктор по лидерство. Дилъншнайдър е автор на бизнес книги, радващи се насветовен успех. Бил е консултант на редица големи корпорации по цял свят и често е канен в различни медии да коментира и да споделя лични впечатления по стратегически въпроси на бизнеса и геополитиката.