Книжно изложение на открито „Алея на книгата“ – София, ще се проведе от 7 до 13 септември включително. Традиционните бели шатри ще бъдат разположени в пешеходната зона на бул. „Витоша” – от пресечката с ул. „Солунска” до бул. „Патриарх Евтимий”. За първи път те ще навлязат и в парка пред Националния дворец на културата.
 
Почти 100 от водещите български издателства и книготърговци ще представят свои нови и подбрани заглавия. 36 шатри ще бъдат на разположение на посетителите всеки ден от 10:00 до 20:00 часа и до 19:00 в последния неделен ден.
 
Литературният кът на Алеята ще бъде позициониран на пешеходната „Витошка” до пресечката с ул. „Парчевич”. Той ще бъде и домакин на официалния старт на изложението на 8 септември, вторник, в 17:00 часа. Джаз формация „София” и обръщения от страна на организатора Асоциация „Българска книга” и официалните гости ще съпътстват откриването. Литературният кът ще предложи разнообразна културна програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца.