Всеки човек в по-малка или в по-голяма степен се страхува от нещо – реално или илюзорно в детската си  възраст или вече като зрял индивид. Паралелно с това се опитва да надживее  призраците на своето съзнание, да преодолее тревогата и “чудовищата”,  дебнещи го наяве и на сън. Опит да осмисли това човешко състояние и то по забавен и полезен начин е стартиралата кампания на издателство “БГ книга” – “Не се страхувай от тъмното”. Тя е вдъхновена от книгата на Рей Бредбъри – “Включи Нощта”.
 
 
Актрисата Весела Бабинова се присъединява с ентусиазъм към инициативата. Четири седмици  с крайна дата 22 август, когато е роден Бредбъри, тя ще отправя предизвикателства на Facebook страницата на “БГ книга”. Всеки може да направи коментар под видео материала, което ще даде възможност на включилите се в “играта” да спечелят награди. Отговорилите на всички предизвикателства ще се състезават за магичен Бредбъри, комплект от две детски книги с лично послание от художничката Мира Мирославова, автор на илюстрациите. Има и допълнителен стимул за участниците – всека поръчка от сайта на “БГ книга” ще има 20%  отстъпка за книгата “Включи Нощта” (доставката е безплатна).
 
Първото предизвикателство е отправено – с няколко думи да се опише чудовището, което плаши родителите или въображението на техните деца. А може и да се илюстрира с истинско чудовище, нарисувано под видеото на очарователната Весела Бабинова.
 
Според един латински афоризъм – “Страхът ни принуждава да бъдем смели”. Затова смело напред към Играта…