„Заедно на слънчевия остров“ на Софи Каспари, издателство Ера“, е вълнуваща история, наситена с приключения, изненади, морски бриз и слънчеви лъчи. Разказ, който вдъхва надежда, оптимизъм, вяра. Прекрасен превод, започнящи се персонажи, впечатляваща природа, стил, наситен с емоция, реализъм и поетика. Нещата от живота, живот такъв, какъвто е, без илюзии, но изпълнен със светлина и човешка съпричастност, живот непредсказуем, нараняващ, но вълнуващ. Семейството, приятелството, любовта изграждат оста, около която се завърта повествованието за спадовете и възходите на духа, за ранимостта на душата и неувяхващата страст.  Словото се лее свободно, обгръща, като прегръдка читателя и той започва да мечтае…Раят е възможен и тук на Земята, нужно е само  човек да преодолее своите предразсъдъци, страхове и его.
 
„Заедно на слънчевия остров“ e книга за това – колко е трудно да признаеш поражението си, и колко е “сладко”, след като си го направил, да продължиш напред…Защото животът си има собствени закони и те са невидимите “войни” , които движат съдбата на човека, дръзнал да следва повика на сърцето си.
 
Неочаквано Сандра получава покана от най-добрата си приятелка от училище с предложение да съберат старата банда – и то не къде да е, а в луксозна вила на слънчевия хърватски остров Лошин, изпъстрен с благоуханни цветя. Има и още един повод за вълнение – там тя ще види за пръв път от години голямата си ученическа любов.
 
Никой от приятелите не води успешния живот, който си е представял. Всеки крие тайни, от които се срамува. Но благодарение на времето им заедно, прекарано в изследване на едно изумително райско кътче, много тайни ще излязат наяве. А спиращата дъха красота на острова, дългите излети в гората и живописните разходки с лодка сякаш могат да разпалят огъня между Сандра и Нилс отново.
 
София Каспари обича да пътува и е живяла в Аржентина, Ирландия и Франция. В момента живее на село със съпруга си и двамата си малки синове.