Шонин Макгуайър е родена в Мартинес, Калифорния. Увлича се по фентъзи културата от малка и бързо набира световна популярност с книгите си, някои от които пише под псевдонима Мира Грант.
 
Шонин е носител на наградата на Джон У. Кембъл за 2010 г. за най-добър млад писател, а романът ѝ Feed е определен за книга на годината на Publishers Weekly за 2010 г. През 2013 г. тя става първият писател с пет номинации в една година на наградите „Хюго“.
 
Страхувам се от лошото време и обожавам гърмящи змии. Гледам прекалено много филми на ужасите, чета твърде много комикси и споделям къщата си с две чудовища в котешка форма – Лили и Алис“ – споделя авторката.
 
След „Всяко сърце е врата“ и „Долу сред вейки и кости“ в книжарниците е вече чаканата  трета част – „Под захарните небеса“.  Американската писателка Шонин Макгуайър продължава да развива най-популярната си серия, а от издателство „Кръг“ вече работят по следващата част от нея. Брилянтният превод отново е на Майре Буюклиева, а пленителната корица – на Стоян Атанасов от Kontur Creative.