„Компанията“ на Джак Кар според Марк Грейни е „мощен, провокиращ и на места ужасяващ трилър“. След като отмъщава за смъртта на семейството си и членовете на своя екип, Джеймс Рийс се скрива в пустошта на Мозамбик. Но местонахождението му е разкрито вследствие непредвидими случайни събития и Съединените щати отново го вербуват. Президентът издава указ за сваляне на обвиненията срещу Рийс. Макар и без особен ентусиазъм Джеймс обикаля по света, участва в операции срещу водачи на терористите и разплита геополитическа конспирация за убийства на политически лидери с последствия за цял свят.
 
„Божественото уравнение“ на Мичио Каку е истински бестселър. Известният физик отново предлага интригуващо научно популярно четиво. Какво се е случило преди Големия взрив? Какво има от другата страна на една черна дупка? Съществуват ли други вселени и измерения? Възможно ли е да пътуваме във времето? Защо сме тук? Двете основни теории – на относителността и квантовата теория, от една страна и историята на Божественото уравнение от друга в едно епично пътешествие.
 
„Наследството“ от Нора Робъртс „пленява с невероятните си герои, заплетени сюжети и възхитителен съспенс“. В началото Лина не обръща внимание на заплахите, които дъщеря ѝ започва да получава, когато става известна, но за Ейдриън те стават все по-притеснителни. Загадъчните послания в обикновен бял плик пристигат година след година, пощенското клеймо всеки път е от различно място, но заплашителният тон не се променя. Те продължават и след като Ейдриън се връща в Мериленд и се среща отново с Рейлън, момчето със зелени очи, което харесва още от дете. Понякога ѝ се струва, че заплахите са просто думи, но тогава научава за няколко убийства и нещата се променят…
 
„Храмът на хилядите лица“ от Джон Шорс, превод Иван Тороманов, оживява легендарния храм Ангкор Ват. От семейството на бедния рибар, чиито синове намират кураж да вдигнат оръжие срещу потисниците до красивата булка, която неочаквано се превръща във военна плячка и амбициозният войн, чиято вярност е поставена на изпитание, романът разгръща пред читателите незабравима сага за любов, предателство и оцеляване на всяка цена.
 
„Последен шанс“ на Клайв Къслър и Бойд Морисън предлага игра на котка и мишка. Екипажът на „Орегон“ трябва да сглоби пъзела от смущаващи събития, като тайнственото потъване на атакуваща атомна подводница и възможното откриване на оръжие от времето на Първата световна война, което се смята за изгубено в бразилските джунгли. В екшън трилъра Хуан Кабрило и неговия екип са изправени пред изпитания от началото на интригуващата мисия до неочаквания и смразяващия ѝ финал.
 
„Дълго пазени тайни“ на Ерих Фон Диникен представя за първи път избрани разкази на очевидци и компетентни хора. 85-годишният изследовател споделя тайни и разкрития, които карат читателите да немеят…Мистерии, загадки, въпроси, възможни отговори…
 
„Освободен“ от Е Л Джеймс предлага романтика, драматизъм, еротика. Бракът води със себе си предизвикателства. Страстта пламти по-гореща от когато и да било. Предизвикателният дух на Ана събужда най-мрачните страхове на Крисчън и подлага на изпитание нуждата му да контролира всичко. Старо съперничество и омраза излагат и двамата на риск, една злополучна преценка заплашва да ги раздели. Ще успее ли Крисчън да надмогне кошмарите и тормоза от детството, ще спаси ли себе си? След като открива истината за произхода си, ще намери ли сили да прости, ще приеме ли безрезервната любов на Ана?