Много  интересен е този месец, тъй като при него още има изключително много събития в световен план и може би това Пълнолуние на 31 октомври ще изкара на повърхността и скритите неща, ще изкара от подсъзнанието ни страховете ни, и ще изкара много тежести, и много напрежения.
Събитията ще бъдат във всеки един аспект в живота ни както в личен като финансов, така в духовен, така  в политически в социален план.
 
Възможни са много промени, които ще настъпят в нашите така законодателни, държавни институции, защото съединението на Сатурн и Плутон –  е свързано с държавните структури и те в  един момент трябва да се преструктурират, трябва да се променят.
 
Този месец  ще има много валутни и финансови промени и колебания.
Ще се увеличат евентуално в световен план народните маси, митинги и стачки, бунтове, народа ще иска свободата и независимостта си.
 
Това е един много възлов аспект който може би ще го усетим най –  вече с Лунното затъмнение което ще бъде на 30-ти ноември и то ще се отрази върху политическата активност най-вече.
 
На 30 ноември  ще един много възлов период, сериозно лунно затъмнение, което ще се усети и то ще бъде свързано и с пълнолунието и  ще ни  окаже влияние от 28-ми ноември до 15 декември включително .
 
На първи ноември ни очаква квадратура на Меркурий със Сатурн, което ще доведе до преосмисляне на много стари въпроси и задачи които са останали или които не са решени, стари разговори, които трябва да направим, които да  от съществено значение с някакви висши служители и ръководители.
 
На 6 ти ноември имаме втория точен квадрат на Сатурн в се Меркурий, което ще доведе до трудности с документация, до едно по-песимистично и  негативно настроение ,до една превъзбудена нервна система, до страхове, до трудности в пътуванията и в училищния живот,  в обучението . Като  на всяка една крачка ще  срещаме всякакви задръжки и всякакви препятствия.
 
Другия апспект, е на 10-ти ноември – опозицията на Марс и Венера което ще доведе до някакви конфликтни взаимоотношения в емоционален в Любовен план ,ще има доста голяма дилема, не е хубаво тогава да правим никакви преговори. Не е подходящ период да наблегнем на темата за взаимоотношенията,  лични или финансови или бизнес такива, защото няма да е положителна равръзката а  по-скоро разрушителна.
 
Тази енергия на 13-ти ноември ще  е  в точният съвпад на Юпитер и Плутон Това е много интересна  ситуация, много активен и много важен аспект, но може и да бъде в  същото време разрушителен .Това е един щурм, атака ,  един урок който ще ни научи в много ситуации в живота.
 
На 14-ти ноември вече Марс започва да се движи от ретроградност към директност, но преди това няколко дена ще бъде без аспекти и няма да е никак ефективен.
 
Няма смисъл да се форсират събитията по никакъв начин,защото на  15 ноември имаме едно новолуние, което вече можем да кажем, че ще бъде хармонично, което ще доведе енергията на скорпиона в едно ново попрището.
 
Енергията на Скорпиона може изключително много да ни помогне, както е разрушителна така може да бъде и градивна, това пък ще ни накара да изкараме от тъмнината много теми, които са били болезни или не сме искали да се занимаваме с тях.
Венера ще създава напрежение с  Юпитер, Сатурн и Плутон и  това ще повлияе на чувствата на емоциите ни, на това което ни харесва, това е Венера и може да имаме някой неща с които ще трябва да се разделяме, неща с които трябва да свикнем, можем да сме малко по депресивни и вглъбени в себе си .
 
17 ноември опозиция на Уран с Меркурий, на  18-ти и 19-ти ноември Венера прави квадратура с Плутон и Сатурн, което може да доведе по негативни чувства емоции или до по-големи депресивни ситуации, като точният аспект  ще на 20-ти ноември.
 
Нептун забавя скоростта си от 15 ноември и  все едно ще отсъства и ще е  малко статичен, а това говори че в чувствата по един или по една друга причина ще имаме неудовлетвореност, разочарование.
 
След 24 ноември Венера  е в опозиция с Уран като точния аспект вече ще бъде на 30-ти ноември.
Това ще е един аспект в който заблудите в любовта и илюзиите, разочарованията, неудовлетвореността може да бъдат малко в повече.
 
На трети ноември може би ще усетим прехода на Ретрограден меркурий в директен ход, можем да усетим настроението си вече по –  преповдигнато.
Съвпада на  Юпитер с Плутон  е заключителното съединение, което вещае много интензивни събития в социален план .
На 13 ноември ще имаме точен съвпад на Юпитер и Плутон, така че датите около 10 ,11, 12 ,13. 14 и 15 ноември ще са много важни с много наситени  събития.
 
Лунното затъмнение ще протече в оста на зодиите  Близнаци и Стрелец на 30 ноември и вихърът на енергията ще бъде именно от Юпитер и Плутон.
На 30-ти ноември затъмнението което ще се случи,  може да бъде вече някакъв разрив или някакво освобождение от някаква ситуация, която ни е било доста тежка доста дали това е било в личен план, дали това е било в икономически ,в държавен в политически план.
А това ще са сериозни промени, като предпоставки за всякакви разриви в финансов в емоционален и  в Любовен план, раздели, драматизмът, сложни ситуации.
Затъмнението ще засегне знаците Близнаци и Стрелец.
Това е силен поток, един много мощен фон на което много добре трябва да знаем какво да правим с емоциите си, защото този период е сложен и не може да не виждаме много трезво, да сме замъглени от цялата ситуация и от затъмнението.
Естествено затова от 20-ти ноември до 15 декември трябва внимание на това Какво правим, Как го правиме, с кого се свързваме, какво чувстваме.
Това е някакъв период в който наистина трябва да преосмислим и да видим с пълна точност какво става с  живота ни, и нещата накъде вървят  около нас.
Ивелина Рускова
астролог,
0888 899 057