Меркурий е вече в знака на най-тайнствения знак Скорпион до 1 декември.
Това ще даде на повечето от нас един остър ум.
 
Планетата Меркурий е тази, която определя начина, по който общуваме с другите.
Тя ще даде едно по-разпалено, жарко и страстно комуникиране с хората около нас. Мислите ни ще са много по-директни и оригинални.
Ще бъдем изключително прями и открити.
Ще навлизаме в най-различни дебати и дискусии, където ще можем да се изказваме открито и да изразяваме мнението си спокойно.
 
Ще бъдем много саркастични с хората около нас, ще имаме една ехидност към другите. Естествено това е една доста отрицателна черта от характера ни , която ще се прояви, добре е да я овладеем защото може да донесе след себе си много негативни последствия за нас.
 
В същото време ще имаме великолепна памет и интелектуални възможности, които ще могат да ни помогнат в много важни ситуации, в които ще попадаме.
 
В нас може да усещаме едно силно вътрешно напрежение, дори без някаква външна проява. То ще извира от вътрешните ни скрити и неизразени емоции.
 
С някои наши събеседници ще ни е изключително тежко и трудно, ще усещаме товар върху себе си, който не можем да отхвърлим от себе си. Страстно ще  желаем наложим мнението си, като използваме всякакви методи – контрол, манипулация, хитрост. На никого за нищо няма да се доверяваме, ще бъдем подозрителни към всичко и всеки.
 
В общи линии положението на Меркурий в знака на скорпиона ще даде на повечето от нас силен интерес към окултното, мистичното, тайното. Ще ни интересуват всички неща, които са скрити от обикновения поглед на нещата. Думите, които ще използвате често през този период ще се силни и много въздействащи върху околните, каквото решим ще го постигаме умело и лесно, по един нестандартен начин със силата на думите.
 
Някои отрицателни черти през този период могат да бъдат в повече – подозрителността ни, интригантството, заговорниченето, ехидността, сарказма. А в положителен аспект ще се проявят силният ни интелект, смелостта, практичността, предприемчивостта, изпълнителността.
 
А някои от нас могат много силно да усетят безпокойство, нервност, склонност да се конфронтират, да проявявате хитрост и лъжа, за да постигнат своите цели.
 
Вземете всичко положително  от този период и превърнете негативите в позитиви. Въпрос на виждане и усещане, а най-вече – на трансформация. Променяйте се и не се страхувайте!
 
 
Ивелина Рускова, астролог
astroiva@abv.bg