Галерия „ЛИК“   представя от 10.01. до 14.01.  експозицията «Държавата на Франциск Скарина». Изложбата на  Иванна Шмелева се осъществява с подкрепата на Посолството на Република Беларус в Република България.  Откриването е на 10. 01./петък/ от 12 ч.
 
През 2020 г. се отбелязва 530 години от рождението на Франциск Скарина.Той е беларуски учен, печатар, културен и обществен деятел от епохата на Ренесанса.  Първата беларуска книга «Псалтир» е отпечатана през 1517 г. в Прага в печатницата, която е основана от Франциск Скарина. Днес личността на хуманиста се почита от много народи. Неговото име носят културни и учебни институции в различни държави по света.  В изложбата на Иванна Шмелева – „Държавата на Франциск Скарина“, са представени графика и живописни платна. Те изобразяват архитектурни пейзажи и забележителности на Минск, Гомел, Витебск и други градове на Беларус – държавата на великия учен.
 
Иванна Шмелева по образование  е архитект-дизайнер. Участва в  конкурси и е носител на наградата на Съюза на дизайнерите в Русия за най-добра архитектурна графика.
 
Художничката реализира самостоятелни изложби в чужбина и в България.
През 2014 г. в Националния музей на изобразителното изкуство в гр.Бишкек, Киргизстан е представена експозицията „Цветята на България“. Изложбата е вдъхновена и създадена след посещението на авторката в България и се провежда със съдействието на българското общество „Възраждане“ и представителството на ЮНЕСКО в гр. Бишкек.
През 2015 г. в Деня на славянската писменост и култура в Националния музей на Казахстан (гр. Астана) в изложбата „Страната България“ са показани графики на авторката. Събитието е организирано от Министерството на културата на Казахстан и Българското посолство в Казахстан.
През 2018 г. по повод 80 години на Ботаническата градина „Е. Гареев“ в Националния музей на изобразителното изкуство в гр. Бишкек представя самостоятелната изложба „Планински цветя».
 
В София Иванна Шмелева  осъществява седем самостоятелни изложби:
2012 г. – “Храмове и паметници на архитектурата в България”
2016 г. – “Архитектурна мозайка”,
2016 г.- “Петербургски скици”
2017 г.- “Магията на цветята”
2018 г.- “Архитектурни орнаменти”
2018 г.- “Бяла роза от зимната градина ”
2019 г.– «Славянка»
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­