Галерия НЮАНС (ул. Иван Денкоглу 42, София) представя„Мълчания“. Това е експозицията на Бойко Колев. Изложбата – живопис може да се види до 07 март 2021 г.
 
Авторът е един от първите хиперреалисти в България. Самоук като своите учители, Бойко Колев започва да се прехранва като копира известни майстори. Превръща тази си работа в учебен процес. Говори за този период с възхищение към художниците които е пресъздал. Удивително точните му копия са изложени в десетки галерии по цял свят.
 
Страстта му е Мона Лиза. За нея твърди, че е най-голямото предизвикателство в изобразителното изкуство. Първото копие на великата творба, нарисувано от нашия майстор е изгубено. Днес, авторските произведенията на Бойко Колев са обект на интерес в България, Холандия, Франция и САЩ.
 
От галерията  уточняват, че художникът естетизира ежедневното. Подчертават, че творецът обръща внимание на красотата в малките неща в живота. Художественият му стил напомня старите майстори, който е изучавал и подобно на тях търси съвършенството в образа.
 
В настоящата изложба Бойко Колев пресъздава атмосферата на безвремие, „която се появява за секунди, докато сме сами на улицата в топъл ден или пътуваме по време на пороен дъжд“. Картините му са „мълчаливи“, реалистични. Те са и като „едно пътуване, чийто маршрут знаем предварително, но тепърва ни предстои да го изживеем“.