Галерия ONE представя „Лека майонеза“. Това е самостоятелна изложба – кинетична инсталация, на Георги Янков. Тя може да се посети до 4 март 2021 г.
 
Авторът  е завършил Националната художествена академия, специалност „Плакат” през 1990 и пет години по-късно е поканен за асистент в същата специалност. От 2003 е доцент, а от 2010 професор по плакат в катедра „Плакат и визуална комуникация.” От януари 2020 е Ректор на Националната Художествена Академия. Янков работи над двадесет години в рекламата и е автор на много рекламни кампании и клипове. Той също се изявява в различни области на визуалните изкуства – плакат, графичен дизайн, обект, инсталация и други. Член на секция „Графичен дизайн” към СБХ. Съосновател и председател на New Vision International Group. Участва в множество форуми за плакат. Носител е на редица награди за графичен дизайн и е имал редица самостоятелни изложби.
 
Според доц. д-р Венелин Шурелов: „Изложбата „Лека майонеза“ в „One Gallery“ на Георги Янков е вход-изход към един многоизмерен свят на големи, плътни, сияещи образи. Те са свръхуголемени и свръхпотентни, защото съдържат фрагменти от причудливата реалност, формули от уравнението на живота. Те са знаци, които с лекота ни допускат до себе си, но разберем ли посоката към която ни упътват ни стягат като с менгеме. Според „Теория на относително леката майонеза“ нищо няма значение, но всичко има смисъл, или май беше, че смисълът няма значение, или има значение, че няма смисъл, или няма значение, че има смисъл… Забравил съм, как точно се изписва, но вие най-добре лично попитайте проф. Георги Янков на 11 февруари, след 13:00 ч. в „One Gallery“ на ъгъла на ул. „Иван Вазов“ 14 и „6-ти Септември”.