Вече сме 2-рия ден от последния месец на годината. Месец, изпълнен с много празници и изненади! Но какво време ни очаква?
В периода до 10 декември се очакват максимални температури между 5-8 градуса. Времето ще бъде студено, а валежи се очакват интензивно до 5-ти декември. За Никулден се очакват снеговалежи, но задържане на снежна покривка не се очаква. За всички празнуващи на 8-ми декември имаме добра новина! Очаква се студено време, но без валежи!
Докато премине еуфорията от студенсткия празник и вече ще сме в периода на втората десетдневка на месеца, която вещае сухо и студено време. Въпреки ме минималните температури ще са между -7 и -4, максималните дневни температури ще достигат до 5-7 градуса, атмосферата ще става все по-празнична и Коледна. Очакват се гъсти мъгли в Западна България и по поречието на р. Струма.
В периода 11-20 декември ще има засилен трафик и опашки в магазините, особено в големите търговски центрове. Не оставяйте купуването на подаръци за последния момент!
С 21-ви декември посрещаме астрономическата зима, а дните започват да стават по-дълги. Времето ще се задържи сухо, мъгливо. Около 23-25 декември се очаква нахлуване на по-студен въздух и снеговалежи. Температурите ще достигнат до -10 градуса, а снежната покривка ще се задържи за празниците! Все пак, шейната на дядо Коледа трябва да се движи безпроблемно!
В периода до Нова година е времето, когато снежните човеци ще се радват на детски усмивки! Дневните температури ще са около 0-2 градуса. Снежна покривка ще има почти в цялата страна!
В нощта на Нова година се очаква студено време и превалявания от сняг!
А ние Ви пожелаваме да бъдете заредени с много положителни емоции и да се грижите за себе си през целия месец декември!