Бананови листа като опаковка може да звучи странно за мнозина, но за тайландския супермаркет, разположен в Чиангмай, това е начинът, който те избират за да намалят използването на пластмаса в света.
Супермаркетът  използва банановите листа, като го обгръщат около плода или зеленчука и го завързват с панделка. След това поставят стикер на листа, показващ кода и цената на плода или зеленчука.
Освен това те разполагат със стикери, които гласят  „без пестициди“, за да се увери клиентът, че плодовете или зеленчуците се отглеждат по възможно най-безопасния начин.
Често се забелязва прекомерната употреба на пластмаса в супермаркетите, особено в случаите, в които всеки плод или зеленчук е опакован поотделно имено в пластмасова опаковка.
Така се ражда и идеята на супермаркет „ Rimping“ да заменят пластмасовите опаковки с бананови листа.
Инициативата за използване на бананови листа е нещо, което уличните търговци в Тайланд правят от години, но сега и супермаркетите прокарват тази идея.
Ето защо използването на пластмаса е реален проблем:
Всяка година около 8 милиона метрични тона пластмаса влизат в  океаните. Представете си го като на всяка минута да изхвърляте във водата камион за боклук пълен с пластмаса.
В САЩ, където населението е едва 4% от световното население, всеки ден се използват 500 милиона пластмасови сламки.
За една пластмасова торбичка от супермаркета може да отнеме до 1000 години, за да се разгради.
Това не ли ви кара да се чудите как е изминало толкова дълго време без да осъзнаваме, че пластмасата има наистина опустошително въздействие върху околната среда?