Рождените дни са един от най-специалните и най-любими поводи за празнуване на много хора по десетки причини. Рожденият ден е поредното пътуване около Слънцето и определено е важен ден за всеки. Част от хората не държат да го честват като организират голямо празненств, но за всичк празникът е обвързан с поздравления и пожелания от приятели, семейството. За тези, които го празнуват празникът е свързан с всички любими и скъпи хора, подаръци и разбира се от парти декорации.
 
Сред всички различни фактори, които правят рождения ден да изглежда и да се чувства като празник е декорацията. Блестящата, цветна украса за рожден ден има тенденция да добавя своя чар и да оживява мястото, на което се празнува. Тя създава празничното настроение на всички присъстващи. Докато някои хора обичат да наемат декоратори, които да поемат тази досадна задача за декориране на цялата къща или стая, има и много хора, които предпочитат да украсяват мястото, по свой творчески вкус. Ако принадлежите към хората от последната категория, но все пак се нуждаете от някои експертни съвети за фантастични идеи за декорация на рожден ден, тогава тази статия със сигурност ще ви помогне.
 
Планирането на рожден ден за приятел или любим човек е голяма отговорност. Най-лесно е да изберете торта, балони и парти игри, но ако партито е за някой, който приема рождения си ден много сериозно – вероятно ще искате да направите нещо повече от просто основното.
Най-важно е да си отговорите на един въпрос – Какво харесва рожденикът? След това ще можете да се насочите и към идеи за декориране на партито.
 
Темата на партито за рожден ден трябва да е очевидна във всеки аспект, от поканите до мястото и храната. Въпреки това, декорациите ще бъдат най-видният начин, по който ще стане ясна и темата на събирането.
 
Декорацията за рожден ден вече става все по-популярна през последните години. Ако преди това беше задължителна само за детските партита, където всички деца се радват на тематичен празник, то сега тя настъпва като традиция и прr възрастните, които си избират пищни арки с балони или десертни маси декорирани специално за техния повод. Ето и няколко препоръки и насоки как да подготвите мястото за своя празник или за празника на скъп за вас човек:
 
  1. Балоните създават привлекателна атмосфера и допринасят за настроението на партито. Изберете арка с разнообразие на цветове, големина и форми балони.
  2. Подходяща декорация също са десертните маси. Вместо да чакате да разрежете тортата, улеснете живота си с маса за десерти. Това е чудесен начин да зарадвате гостите си с вкусни лакомства. Можете да я наредите с почти всичко – разнообразни понички, хапки от торта, шоколадов фондан и какво ли още не.
  3. Маса за подаръци – Никога не знаете къде да поставите подаръка си на парти? Опростете процеса и създайте маса за подаръци. Това е лесен начин визуално да създадете усещане как подаръците да се открояват, а това също допринася за чувството на изобилие, когато всички подаръци се трупат на едно определено място.
  4. Флорални аранжировки – цветята не са само за жени. Флоралните аранжировки са красив детайл за всеки един повод, както и за всеки празнуващ. Може да се заложи на нежни и семпли цветни вазички или по-пищни букети пръснати из мястото, където ще празнувате. Със сигурност цветята като декорация ще бъдат оценени от всички поканени на партито.
  5. Балони от фолио с надпис за честит рожден ден или просто във формата на цифри, сърца или звезди винаги са подходящо допълнение за декорация. Те придават звезден блясък към останалите декорации.
  6. Конфети – За да отпразнувате съществуването на любимия си човек, уверете се, че сте поставили конфети някъде специално за тях, за да ги благословите с щастие, здраве, богатство и късмет. Ако не намирате откъде да закупите конфети, можете да напълните голям балон с цветни парченца хартия, така че когато бъде спукан листчетата да се пръснат точно като конфети.
  7. За много поводи хората избират да декорират някой ъгъл със специално изработена за празника фото рамка. От само себе си се разбира, че всяко парти за рожден ден трябва да имафото рамка,  за да могат гостите да щракнат поне по веднъжи за спомен да им останат освен невероятните спомени и страхотни снимки от празненството.
 
Каквато и тема да решите да изберете за вашето събитие, не забравяйте, че основната цел е да се забавлявате. Studio 13 може да ви помогне да организирате празника, който да запомните, като планира, декорира и осъществи всичките ви идеи. Техните служители ще изслушат внимателно всички ваши изисквания, преди да планират декорацията за вашето парти, в синхрон с вашето чувство за стил, вашия бюджет и вашата идея и визия.