Ситкоми – любимите ни комедийни сериали. Нужно ли е изобщо да дефинираме думата “Ситком”? Без значение по кое време на деня или нощта – те са предпочитано развлечение на хора от всички възрасти!
Вижте нашата класация с любими ситкоми, пригответе пуканките и сядайте пред телевизора!

“Всички обичат Реймънд”

Този американски ситком стартира през 1996 г. и продължава до 2005 г. Утвърден е като един от най-добрите сериали в жанра. Действието се развива около семейството на Рей Бароун и това на родителите му. 9 сезона гарантирано забавление и разтоварване.

“Двама мъже и половина”

Няма човек, който да не знае какъв е сюжета на сериала, или да не е гледал някой епизод. Започва през 2003 г. В главната роля е Чарли Шийн, който през 2011 г. е заменен от Аштън Кътчър. Сюжетът се върти около къщата на Чарли на плажа и ергенския му живот, който се разнообразява от комичните ситуации, в които изпада по-малкия му брат Алън.

“По средата”

Това е един от не толкова популярните в България ситкоми. Той обаче е номиниран за награда “Еми” и в главната роля е добре позната Дебра от “Всички обичат Реймънд”. Сюжетът се върти около петчленно американско семейство, чието ежедневие е динамично и много забавно.

“Супермаркет”

В този сериал участва Америка Ферера, позната на широката публика от сериала “Грозната Бети”. Действието се развива в супермаркет от веригата Cloud 9, а героите са персонала на супермаркета. Ситкомът започва излъчване през 2015 г., а 4-тият му сезон ще започне през октомври тази година.

“Приятели”

Няма човек, който да не знае кой е този сериал. Действието се развива между шестима приятели – Моника, Чандлър, Рейчъл, Рос, Джоуи и Фийби. Сериалът има десет сезона и се излъчва от 1994 – 2004 г.

“Осем прости правила”

Този сериал има само 3 сезона и като повечето американски ситкоми разказва за живота на средностатистическо американско семейство.

“Без пукната пара”

Оригиналното заглавие на този сериал буквано означава “Разорени момичета”. Сюжетът се върти около две момичета, които живеят заедно и се опитват да свържат двата края, работейки като сервитьорки и продавайки собствено производство кексчета.