LOLIWARE пусна на пазара първия си продукт LOLIWARE Straw. Това е сламка произведена от пластмаса разработена от компанията. Пластмасата е изработена от специални водорасли и е резултат от 18 месеца усилена работа на учени и изследователи, водени от главния изпълнителен директор на LOLIWARE Челси Фаун Бриганти.


Материалът изглежда точно като обикновената пластмаса, но за разлика от нея, той може да бъде компостиран или да се изяде. Ако сламките на LOLIWARE свършат в океана, те ще се разтворят напълно без вредни последици за морския свят.

 

За разлика от други заместители и алтернативи на обикновените сламки, продукта на LOLIWARE може да издържи над 18 часа непрекъсната употреба и е направена с водорасли, които се отгеждат много по-бързо, за разлика от хартиените сламки, които издържат до 1 час и изискват дървен материал
Този конкретен вид водорасли, от който е произведена сламката е по-устойчив, защото ако продуктът се произвежда в световен мащаб по-малко от процент от съществуващите водорасли ще бъдат отглеждани за производство на този продукт.