Според Източния календар 2018 ще бъде година на Жълтото земно куче. Тя настъпва през нощта на 16 февруари 2018 година.
Всяка година освен животно, си има и елемент. За 2018г. това е Земя. Елементът на Земята представя центъра, началото и крайността на всеки цикъл. Земята, символ на дълбините и бездънните вселени, обединява четирите други елемента на китайската космология (дърво, огън, метал и вода). Влиянието на Земния елемент се изразява както в засилена сила на аналитичната интроспекция на Вселената, така и в любопитството и изучаването на нашето човешко състояние чрез спокойното противопоставяне на нашите собствени страхове и тревоги.
Земята пък от своя страна е свързана с жълтия цвят. Ето защо и 2018 година ще бъде ГОДИНАТА НА ЖЪЛТОТО ЗЕМНО КУЧЕ. Жълтият цвят се асоциира и с енергията на слънцето, той ни зарежда с позитивност, бодрост и добро настроение.
Кучето е същество неспокойно и през цялата година ще охранява нашето благополучие. То олицетворява справедливостта, никога няма да ни предаде и в годината, когато управлява, можем да се успокоим – всичко ще бъде ясно и справедливо.
През 2018 година можем смело да се заемем с всякакви дейности, нали Кучето се хвърля в бой, без да се замисля за последствията. Стихията на земята е свързана със закони и традиции, затова в годината на Земното Куче е важно да се придържаме към своите принципи.
Независимо, че Кучето не обича промените и не се стреми да се пресели от кучешката колибка в кристален дворец, то ще направи всичко, за да могат жителите на земята да подобрят жилищните си условия. Важното тук е да вярваме в чудеса, а то с радост ще ни подкрепи.
И ако през зимата Кучето все още ще се подготвя и подрежда след импулсивното Петле, то до пролетта всичко вече ще бъде готово. След зимния сън мнозина ще могат да разчитат на финансов успех – жълтият цвят на годината ще примами парите.
Какво ни е приготвило Жълтото земно куче по финансовите въпроси? Важно е да се знае, че то отделя особено внимание на тази сфера. Някои хора, с подкрепата на Жълтото куче ще достигнат до върхове в кариерата. Други пък, именно през 2018 ще успеят да се докажат в сферата на предприемачеството. Земното куче ще подкрепя и онези, които се занимават с творческа или изобретателска дейност. Жълтото земно куче ще се отнесе към тях с голямо уважение и ще ги възнагради, ще даде възможност на творческите натури в голяма степен да реализират своите потенциални възможности.
През 2018 година можете да обиколите целия свят – ще имаме много нови приятели, пък и ще натрупаме впечатления за няколко години напред. Приказни и вълшебни промени ни очакват и в любовната сфера – 2018 година ще бъде изпълнена със срещи и познанства. Семейните двойки ще се почувстват на седмото небе – вторият меден месец може да се проточи през цялата година. А за свободните младежи Кучето е приготвило много сюрпризи. Жълтото земно създание се е договорило с Купидон и вече с пълна сила кове новите стрели – ще стигнат за всички, особено за онези, които мечтаят за среща с дългоочакваната си половинка. През 2018 година ще има много сватбени церемонии. Двойките, създали семейство през годината на Кучето, могат да разчитат на дълъг и задружен съюз. Дечицата, родени в периода, когато управлява Кучето, ще се отличават с добро здраве, весел характер и висок интелект.
За всички, които смятат през 2018 година да започнат сериозна връзка Жълтото земно куче ще окаже много голяма помощ. Всичко е много простичко. Възможно е вашият нов партньор да е някой от старите познати, с който Вие общувате по съседски или пък човек, с когото делите едно работно място.
Тези отношения ще се отличават със спокойствие, стабилност и простота. Да, възможно е в тях да няма изпепеляващи страсти /Жълтото земно куче не ги толерира/, но тези връзки ще са основани на взаимно уважение и стабилност, на равнопоставеност и другарство. Те ще имат всички шансове да просъществуват за дълго.
През 2018 г. значението и важността на семейството са от решаващо значение за осъществяването на стремежите на всички 12 китайски зодиакални знаци. Ако се окажете необвързан по време на този годишен цикъл, не би трябвало да имате проблеми с намирането на партньор преди следващата китайска Нова година през 2019 година.
Хората, които са родени през следните години, се водят „куче” според китайския календар: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018. За тези хора, през 2018г. ще има някои щастливи елементи:
Късметлийски числа: 3, 4, 9 и номерата, които ги съдържат (например 34 и 49)
Щастливи дни: 7-ми и 28-и ден от всеки китайски лунен месец
Цветове на късмета: жълто, златно, червено, зелено и лилаво
Цветя: роза, орхидеи
Щастливи месеци: 6-ти, 10-и и 12-ти китайски лунни месеца
Определящата дума за знака куче е ДЕЙСТВИЕ!