На 27 октомври /неделя/ от 16 ч до 19 ч. в Мега Мол, ниво партер гр. София, бул “Царица Йоанна” 15 ще бъдe представена книгата на Филип Захариев „Където корабите умират“. Посетителите ще могат да поговорят с автора, да закупят книга и да получат автограф.
 
Филип Захариев е професионален готвач, пътешественик, българин, жител на света, а вече и писател. Неговата кариера започва от ресторант във Видин, преминава през дългогодишна работа в Италия, Финландия, Норвегия, за да достигне до най-северния ресторант в света на остров Свалбард в позицията на главен готвач. В първата си книга „Да осъзнаеш колко си малък“, той пренася читателя в света на Свалбард, Исфиорд, Баренцбург, Грумант, Делхи, Гоа, Мумбай, Варанаси, Амстердам, Видин, София, Доха, Тайланд, Камбоджа, Виетнам, Санкт Петербург, Киев, Припят.
 
„Където корабите умират“ продължава пътеписната сага, разказвайки за Мексико, Куба, Белиз, Гватемала, Дубай, Бангладеш. Тук невероятните приключения на автора придобиват по голяма конкретика, защото са илюстрирани и с подробно описани рецепти. Така Филип Захариев „атакува“ всички сетива, за да ни пренесе в атмосферата на всяко от местата, за които разказва, за да усетим техните багри, звуци, аромати, прелести, противоречия…
Книгите – изповедно-откровени, увлекателно-емоционални, където фактите и лично преживяване съжителстват хармонично, са допълнени с богат снимков материал. По този начин се създава пълноцветна картина от слово и визия. А тя увлича и събужда приключенския дух у читателя докоснал се мистерията на една реална, но и някак екзотична вселена.