За първи път „Заедно в час“ организира “Предизвикай се с кауза” – едно нестандартно спортно събитие с благотворителна мисия. Събитието е за всички – без значение от възраст, физическа подготовка или къде се намирате. Включването става чрез регистрация на  сайта на събитието, като всеки може да изпълни своето спортно предизвикателство от свободно избрано място и време в деня на 30 май. В инициативата могат да се включат хора от цялата страна и от чужбина. Целта на събитието е да се докаже, че образованието е ценност за цялото общество.
 
Регистрацията в сайта на събитието освен заявка за конкретно спортно предизвикателство включва и билет дарение в подкрепа на “Заедно в час”. Събраните средства ще бъдат инвестирани в работата на организацията за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. Желаещите могат да се регистрират индивидуално или групово. Събитието е възможност за тиймбилдинг с колеги или качествено време с любимите хора и семейството.
 
Сред известните посланици, които застават зад каузата на инициативата са маратонецът Краси Георгиев, сноубордистката Сани Жекова, фитнес инструкторът Инес Субашка, актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и Георги Златарев, бившият волейболист Любо Ганев и други.
 
Всяка регистрация за “Предизвикай се с кауза” включва записаните участници в томбола с награди от партньори на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май.
 
Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo, Garitage Park, Garitage sports center, зала “Левски София”, детска градина “Веселото Гардже”, CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.