От 2 до 20 декември 2019 г. в Галерия-книжарница „София прес“ (ул. „Славянска” 29) може да се види изложбата на Александрина Игнатова.
Тя е родена през 1949 г. Завършва  Средно-музикално училище „Панайот Пипков“, Плевен, специалност виолончело, 1964 – 1968 г. През 1976 г. се дипломира в Национална художествена академия, специалност „Сценография“ при проф. Асен Стойчев. Нейната професионална дейност е свързана с реализацията на над 200 театрални постановки съвместно с режисьорите в театрите в Силстра, Ловеч, Разград, Плевен, Ямбол… Има многожество самостоятелни изложби и награди (Награда за цялостно творчество – Национален преглед на българската драма и театър, Силистра, 1979 г. за пиесата „Три дни по-късно“ от Кольо Дончев и Стефан Кожухаров; Награда за пиеса с младежка тематика, Пловдив, 1977 г; Награда за цялостно творчество, Плевен, 1985; Златна значка на Съюза на артистите, 1987 г.).
 
Според Иван Газдов:
Нейните творби ни освежават, действат като малки порции щастие… тези работи могат да бъдат видени само от блесналия поглед на човек, който се очарова от трева, от листо, от перо на птица, който е верен приятел и притежава най-скъпоценното и безвъзвратно загубено качество – простодушието… Саша не иска да повдига маски, да е многозначителна, а иска да се очароваме заедно. Това е голяма привилегия: да държиш своите зрители за ръка и да споделяш с тях добротата си.
Авторката е позната най-вече като сценограф. В настоящата изложба „Приключения и срещи в паралелни светове“ са включени нейни сценографски проекти, творби предимно в акварелна техника („Клоуни“, „Клоуни и музи“, „Изгубени в карнавала“), импресии, свързани с пленери „Кабиле“.