Подаряването на цветя символизира чувството на любов, обич и приятелство. Цветя се подаряват за всеки повод и са неповторим жест на внимание към вашите близки, приятели и семейство. Най-честият избор за подарък на цветя от всички тях е подаряването на рози. Розите винаги са уникални и са най-любими на жените. Още от приказките розата заема специално място сред всички цветя.
 
При символика на розите цветята казват повече отколкото сами се осмеляваме.
 
Красивият букет може да промени атмосферата в едно помещение и да предизвика положителни емоции, но заедно с това носи и неизказано с думи послание. Цветята много често казват повече от това, което сами се осмеляваме да кажем. От векове те носят различна символика, която много пъти се е променяла, но са останали някои общи послания. Езикът на цветята е бил най-популярен по времето на викторианската епоха, когато са се водили т.нар “цветни“ флиртове – чрез послания с различни цветя. Едно от най-популярните цветя – розата, в зависимост от цвета си може да изразява различни чувства.
 
Червената роза е запазеният символ на любовта, тя се поднася само когато искаме да кажем “обичам те“ и в никакъв друг случай.
 
Значение има и броят на розите, които се поднасят. Едно цвете носи посланието за любов, 12 рози изразяват благодарност и уважение, 25 се изпращат за поздравления, а класически букет от 100 или 50 рози носи символът на вечната любов.
 
Никога няма да изчезнат и истинските романтици, които могат красиво да поднесат една вечна роза на дамата, която обичат истински!