Експозицията в Българска академия на науките ,ул. „15-ти Ноември“ 1, София, се състои от 30 маслени платна, предимно пейзажи. Това е седмата самостоятелна изложба на Даниела Стойкова. След успеха през лятото на “Сезони” в БТПП, София , настоящата изява на художничката е ново предизвикателство за изкушения зрител. Нейните творби могат да се видят до 20 февруари 2020 г.
 
Даниела Стойкова е млад български художник. Родена е в град Нова Загора през 1990 г.
Занимава се с изкуство от дете, задълбочавайки познанията си в областа на рисуването като студентка в „АМТИИ“ Пловдив.
 
През 2017 – 2018 г. участва в многобройни изложби в Италия.
 
Печели първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.
 
През януари 2018 г. Alson Gallery – Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес.
 
През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte” , в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световно известния критик в областта на изкуството – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”.
 
Участва в изложби в градовете: Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо.
Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.
 
„Пътуването в изкуството на Стойкова символизира пътя на силната жена и на човешката душа като цяло, която преминава през трудности, през дъжд, сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред винаги устремена към светлината, като никога не се отказва“.