В столичната галерия “Нюанс” се проведе международна изложба на шестнадесет световно известни акварелисти.
 
„Акварелът е изключително сложна, но в същото време много богата и фина живописна техника. За да се овладее са необходими търпение, страст…и дългогодишен опит. Изразните средства са неограничени – от абстрактна живопис до хиперреализъм. Поканените художници са едни от най-известните и признати съвременни артисти, майстори със свой уникален и разпознаваем стил. Акварелите им са източник на вдъхновение за любители и професионалисти, представляват интерес за зрители и колекционери по света. Те са членове на престижни акварелни организации, участват в международни фестивали и изложби. Печелят конкурси, провеждат майсторски класове, преподават в художествени академии и колежи.“
Авторите са представители на най-различни култури и школи. Сред тях са: България (Атанас Мацурев), Великобритания (Наоми Тайман), Испания (Сеск Фарре), Китай (Хуан Хуаджао), Молдова (Игор Мосийчук), Русия (Александър Воцмуш), САЩ (Робърт Хайсмит), Тайван и Швеция (Станислав Золадз) .
 
„Синя луна“ в „Кадифена вечер“, в която „Игла“ пробожда „Сняг в канона“. Във „Ветровит ден“  „Старецът в Ганан“ тръгва към  „Подводен свят“. Възприятията се „разпръскват“ в различни „Посоки“.
 
Изложбата нямаше определена тема. Това, което обединява авторите и творбите им, е страстта към акварела. Организаторите се надяват, че тази изложба ще постави началото на бъдещо биенале на световния акварел в София.