Новият сезон в Театър 199 се открива с представлението „Приятно ми е, Ива!“ от Ива Тодорова. Други акценти в програма са последните премиери от афиша – комедията „Влюбена, сгодена, изчезнала“ от Щефан Фьогел (3 октомври) и „Най-бързият часовник във Вселената“ от Филип Ридли (28 септември). Спектакълът „Нос“ по Гогол ще се играе на 26 септември в рамките на юбилейното 10-о издание на куклено-театралния фестивал „Пиеро“ – Стара Загора
Настоящият юбилеен сезон предвижда любопитни театрални срещи.
На 22 октомври от 19:30 часа ще се състои премиерата на скандинавската пиеса „Хаос“ от Мика Миляхо, режисьор – Марий Росен, с участието на Йоана Буковска – Давидова, Елена Атанасова и Радина Думанян.
На 15-и декември най-малките театрални почитатели ще могат да видят „Малката кибритопродавачка“ по Ханс Кр. Андерсен. Това ще е дипломен спектакъл и режисьорски дебют на куклената актриса Анна – Валерия Гостанян.
Кулминацията на сезона е предвидена за 12 юни 2020 г., когато Театър 199 официално ще отбележи 55 години от създаването си с премиерата на пиесата „Боклук“ от Елена Телбис. Режисьор на постановката е Ивайло Христов, а в ролите ще видим: Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова. Текстът на Елена Телбис печели последното издание на конкурса на театъра за съвременна камерна драматургия „Славка Славова“.