Галерия „Ракурси“(София, ул.”Хан Крум”4а) представя изложбата на Ина ДамяноваЛунни състояния“. Експозицията може да се види от 25  юни до 15 юли 2021 г.
 
Ина Дамянова работи в сферата на визуалните изкуства и дизайна. Нейни произведения са част от колекцията на Арт център Уго Вутен, Белгия, частни колекции в България, Франция, Германия, Австрия и Испания. Завършила е Арт колеж в София през 1991 г., департамент „Приложни изкуства“, специалност „Дизайн“. Има самостоятелни изложби в Галерия „Ракурси“, София – 2009, 2012, 2014.
 
Ива Дамянова е носител на наградата „Дизайнер на годината“ за 2019 на DIBLA Design Awards Nomination на Германия за дизайнерски проекти.
Номинирана  е за DIBLA Design Awards за 2018 за публични пространства. Печели  Първа награда за частен интериор за 2017 на DIBLA Design Awards и втора награда за публични интериори за 2016 на списание „Наш дом“ и др.
 
За настоящата изложба художничката споделя:
„Преминавайки през своите  вътрешни състояния, в търсене на баланса между светлината и тъмнината,  между черното и бялото, мъжкото и женското, Ин и Ян, открих, че именно в тяхното противопоставяне се крие тайната за баланса и пътят към изграждането на хармонията и истината. Какво по-женско и мистично би имало от лунната повърхност, от нейните променливи  състояния. Преливане от светло в тъмно и играещите с отраженията и облаците сенки. Подобно на състоянията на тъга или радост, минаващи през лицето на една жена, търсеща и откриваща  себе си по своя път.
 
Вдъхновена съм от години да създавам изкуство от рециклирани материали, използвани основно от завода за целулоза Belana в град Белово. Истинска е магията и трансформацията на един излишен материал в изкуство. Той ми носи пълнотата и усещането за сътворяване и ново начало.
 
Ползвам смесени техники от бетон и акрилни бои за финиша на моите пластични „Лунни състояния“.