Дарън Баркър, Милена Металкова-Маркова, Полина Кьосева, Азатухи Саркисян, Мария Петкова и Виктория Димитрова представят инсталация “Без име“ в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство като част от изложбата „АРХЕОЛОГИЯ НА ЗАБРАВАТА“.
Чрез различните хаотично разположени вещи, тяхната творба пресъздава ежедневието на една жена в стая от изоставена къща в с. Кърпачево. Тя като че ли „заключва“ останалите материали – снимки, обяснителни бележки … останалите експонати, чийто фокус е „забравеното културно наследство и усилията на шепа ентусиасти без граници да изровят и съживят молекули от възрожденския дух на България“. Защото фактите са неумолими – застаряващо население, обезлюдени селски райони, рушащи се къщи, църкви, изчезване на стари предмети на бита, потъване в забрава на занаятчийски практики.
Опит да осветли наболелите проблеми е проектът на Грейт Ярмут Презервейшън Тръст (Great Yarmouth Preservation Trust) за обучение по опазване на културното наследство, фокусиран в село Кърпачево, чийто представител е Дарън Баркър, както и инициативата на Милена Металкова-Маркова от катедра „История и теория на архитектурата“ в УАСГ , която показва работата на студенти от България, Великобритания, Тайван и Естония в серия от летни практики в село Кърпачево на тема обучение по опазване на културното наследство чрез връзка между архитектура, изкуство и занаяти.
В изложбата може да се видят забравените и рушащи се къщи, както и църквите: „Св. пророк Илия“от село Малък Вършец; Св. Възнесение Господне“ в село Крамолин, построена през 1889;„Св. Димитър“ , функционираща до 1966 г., след която запада. Фотографиите са уловили и часовете по усвояване на умения за нанасяне на традиционната мазилка от глина, пясък.
 
 
 
Друг акцент на експозицията са фотосите запечатали момент от Фестивала на плашилата. Допълнил ежегодния джаз фест в Кърпачево, той се финализира с своеобразна инсталация (20 оригинални плашила), насочваща към плашещата забрава и обезлюдяване на българското село.