Радо § Теди от ARTandCulture.today отново  бяха домакини на изложбата Transitions Pop-Up Exhibition!  Експозицията обедини произведения на артисти от Гърция, Нова Зеландия, Хонг Конг, Мексико, Канада и Германия, избрали да творят за един месец в българските арт резиденции World of Co (София) и IMAGO International Artist Residency (с. Царимир, близо до Пловдив). На изложбата бяха представени творби от различни изкуства: живопис, видео инсталации, фотография, скулптура. Свързващо звено при тях е личното преживяване и артистичното изследване на мотива за промяната, психическия и физическия преход от една фаза в другусвояването на нови знания и умения и превръщането им в неизменна част от творческия път, саморефлективността и изненадата от самия себе си в процеса на изживяване на трансформацията във всичките й етапи…
Участници в изложбата бяха:
Ана Бертина Хърш – мексиканска художничка, която в своята работа поставя под въпрос представянето в днешния свят на човешкото тяло, по-конкретно на женското тяло. Тя изследва женската идентичност през призмата на тялото, на преживяванията и емоциите. В своята работа използва ролята на цветовете, с които създава ефирна атмосферата и нови реалности, влизайки в комуникация със зрителя и интерпретациите, които провокира в него.
Брендън Фланаган – канадски художник, който живее в Торонто, Канада. Разкривайки влиянието на формите в своята работа, практиката на Брендън търси да възпроизведе връзките между технология, капитал и лична история. Той е завършил бакалавър по изящни изкуства в колежа по изкуства в Онтарио, Торонто и магистратура в университета Конкордия в Монреал, Квебек.
Валентина Къли-Фостър – фотограф на свободна практика, базиран в Берлин и арт директор на продуцентската компания „Grin and Bear Studios“. Концептуалната документална фотография на Валентина представя идеи, свързани със съвременния културен дебат. Проекти й изследват разделени и конфликтни пространства, които засягат личната, националната и глобалната идентичност. Част от фотографските й серии, документирани в Берлин и Северна Ирландия, отразяват състоянието и промяната на минали разделителни райони, милитаризирани граници и значението на тези пространства днес.
Кристиан Сантана Принц влиза в дебат с градския постмодернизъм, модерните конструкции на метрополисите и визуалния лош вкус. Често в работата си представя изоставени бетонни конструкции, мостове, алеи и магистрали, които имитират форми от природата, създавайки визия за утопичен свят, където съюз между цивилизацията и природата не съществува. В картините си, Кристиан показва фрагменти от природата, преплитайки в тях митове и символи, създавайки въображаемата индустриална култура.
Костас Папакостас (Атина/Лондон), след едномесечен престой в IMAGO през месец май, решава да продължи и доразвие своя импулсивен и свободолюбив творчески подход – този път продиктуван от лични емоционални преживявания, бележещи неизбежна промяна и отвеждащи към нови физически и духовни измерения. На изложбата той ще представи свой видео-проект с участието на картините, които са създадени през този месец.
Айрис Цанг  – Хонг Конг, работи с текстил, бродерия, тъкане и естествени багрила. „Разнищва“ човешките спомени и вътрешни емоции чрез инсталации и обекти. Повтарящото се движение при бродерията тя възприема като медитативен ритуал, а чрез процеса на използване на естествени оцветители творческият процес на TSANG се свързва с природата и изследва едно терапевтично пътуване. Нейни творби са показвани в Хонг Конг, Исландия, Франция и Холандия. По време на престоя си в IMAGO тя силно е впечатлена от българската традиционна шевица и символиката на орнаментите.
Питър Милър  от Нова Зеландия възприема в подхода си холандската традиция от 16-17-ти век с идеята за напомнянето за преходността на живота (Memento Mori) и предизвикателствата на мимолетната суета. Той се стреми да улови същността и духовния живот на личността. Отвъд реалистичното пресъздаване на образа, психологическият портрет повежда към личен разказ за лично пътешествие сред дебрите на новото и непознатото…