Националната кампания „Роди дете в България“ помогна на младите двойки да добият повече увереност и да не отлагат твърде дълго решението да станат родители. Тя окуражи над 1000 двойки да имат своето първо дете.
 
Целта на инициативата бе да се повиши раждаемостта в България чрез информиране на младите двойки – да обърнат внимание на репродуктивното си здраве навреме. В рамките на кампанията се проведоха множество информационни срещи из цялата страна. Участниците имаха възможност да научат как да повишат вероятността за зачеване чрез храненето и начина си на живот, какви изследвания да си направят, какви са причините за безплодието и как да решат този проблем.
 
На 29 февруари 2020 г. бе поставен финал кампанията, организирана от благотворителна Фондация „Мечта за дете“ с подкрепата на Фондация Супер БЕБЕ, Сдружение “”и Фондация “Въздигане”.
 
Официални гости на събитието бяха д-р Анна Богданова, д-р Мефтуне Шефкетова, Йоанна Драгнева, Гергана Николаева, Антоанет Пепе и Асоцията за подкрепа на децата. За доброто настроение на всички съпричастни с инициативата се погрижиха и децата от Детска вокална група “Палави ноти“, децата от Music Box с ръководител Катина, Галя Георгиева, Dance Academy, трио Elegance и Васко Мавриков, формация ‚Мечта за дете“, Валерия Войвокова, а водещ беше Наско от БГ Радио.
 
В края на националната кампания двадесет двойки, изтеглени на случаен принцип, получиха подаръци, съдържащи всичко необходимо за първите месеци от отглеждането на рожбата им. Щастливите родители бяха зарадвани с над 15 подаръци, сред които детски колички, кошчета за автомобил, козметика, пюрета, дрехи, храни, ваучери за прегледи при специалисти на стойност над 3 000 лв. Фондация Възраждане подари чек за 200 лв на всяко семейство, кръстило детето си с българско име.
 
„Изключително съм щастлива, че кампанията беше толкова успешна и че толкова много двойки се включиха в инициативата. От сърце благодаря на всички, които ни подкрепиха!“, сподели Ивелина Рускова, Председател на Фондация „Мечта за дете“.
 
Със своя пример Фондация „Мечта за дете“ вдъхновява стартирането и на други кампании, които се борят за каузата да се раждат повече деца в България.
 
Защото Фондация “Мечта за дете” подкрепя и активно съдейства на двойките при решаване на проблемите им с репродуктивното им здраве, разпространява информация и знания за проблема безплодие, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Освен това дава гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието и създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им.