През пролетта АртАкция реализира символична акция за спасяване на духа чрез инициативата #НавънКъмСебеСи. Тя имаше за цел да вдъхне кураж и увереност на българската публика в периода на изолация, наложена от невидимата, но сигурна заплаха Covid-19, че някои от техните най-обичаните актьори остават близо до своите почитатели. Ето защо през април едни от най-талантливите български актьори изпълниха фрагменти от крайъгълни за световната и българската драматургия произведения под формата на монолози, които достигаха последователно, в продължение на един месец, до своята публика по дигиталните канали на АртАкция и социалните мрежи.
 
Пандемията и последиците от нея не подминаха и най-младите, заредени с амбиция и надежди абсолвентски класове от специалност „Актьорство за драматичен театър“ и „Актьорство за куклен театър“, випуск 2020. Те не успяха да изживеят своите звездни мигове с изпълнение на дипломните си спектакли пред публика и не получиха аплодисментите, които заслужават. Затова второто издание на #НавънКъмСебеСи ще представи пред широката аудитория новите лица на българската театрална сцена.
 
Избраните монолози на актьорите от класовете на доц. Пенко Господинов, проф. Стефан Данаилов и проф. Жени Пашова са от класически и съвременни пиеси. В специалната категория на #НавънКъмСебеСи в АртАкция зрителите ще могат да се възхитят на таланта на Лана Гекова, Недиляна Павлик, Александра Майдавска, Димитър Сулев, Боряна Бабанова, Васил Илиев, Живко Сираков, Венцеслав Димитров, Ралица Петрова, Явор Вълканов. Режисьор на видеата отново е Петър Вълчев. Те могат да се открият и в  YouTube . Първият монолог е от “Мостът” на Лорън Ван Ветер в изпълнение на актьора Живко Сираков от класа на проф. Стефан Данаилов.
 
На 25 септември, в Каза Либри, ще бъде организирано представяне на заснетите монолози, където всички желаещи ще могат да се запознаят с актьорите на живо. То ще бъде придружено от елегантен коктейл, който ще се състои при строго спазване на всички мерки срещу разпространението на Covid-19.
 
За повече информация следете АртАкция, фейсбук и инстаграм.
 
#НавънКъмСебеСи се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата „Солидарност в културата”, и със съдействието на Филип Морис България като проява на корпоративната отговорност за устойчиво подпомагане на социално значими проекти в трудни времена.