„Дълбоко“ в „Тишина“ „Окото“ може да докосне „Луната“. Това се случва в Галерия-книжарница София Прес , където до 3 октомври са изложени акварелите на Елица Матеева-Паскинс. Защото „експресионистичният, сюрреалистичен“ щрих на художничката , „цветовите гами и ярките акценти“ в нейните композиции носят „емоционална стойност“, „много искреност“, „нова глътка въздух с остротата на надеждата“.
Елица Матеева – Паскинс е родена през 1970г. Завършила е школа по моден дизайн и художествен текстил при един от доайените на българската мода Георги Колев и Академия „Жул Паскин“ през 1996 г. при проф. Николай Майсторов и Ива Владимирова. Учила е живопис и текстилни техники при Марина Николаева. Работила е в областта на приложните изкуства – багрена и рисувана коприна, колажи, пластики от дърво и хартия, рисуване върху камъни и др.. Има две самостоятелни изложби и участия в общи изложби с творби от фигуративната и абстрактна живопис.
 
Експозицията “Обратно в утрото на бъдещето” е като „Вода“, която облива „Камъни“, потъва във „Вакуум“, отразява се в „Мембрана“ и създава „Кратки сюжети“…