Галерия ЕТЮД представя от 12 до 23 ноември 2019 изложба живопис и рисунки
„НЯКЪДЕ ТУК, НЯКЪДЕ ТАМ“ на Биляна Бъчварова. Художничката е завършила Великотърновския Университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Графика“. Член е на СБХ, секция „Графика“. Има множество самостоятелни изложби в страната и чужбина (Австрия, Унгария, Словакия, Холандия). От 2003 до сега активно участва в национални и международни пленери и симпозиуми в България, Унгария, Словакия, Косово, Кипър, Турция, Франция, Румъния.
 
Настоящата експозиция включва живописни картини и рисунки създадени през последните две години. Те са обособени в няколко цикъла: „Посоки“, „Пластове“, „Лунно затъмнение“, „Към хоризонта“ и др., които взаимно се допълват. Картините са изградени върху различна основа и рисунката е най-активна като изразно средство в съчетание с текстурата на колажирани елементи.
Каменни структури, изграждащи образи на светилища, човешки построения съчетани с артефакти, сенки и отражения – това са изображенията, които изпълват повърхността. Символът на кръга и стъпалата присъстват в почти всички творби. Търсенията на авторката са насочени към пресъздаване на движението, посоките, кръговрата във вселената. Опит за баланс, между материално и нематериално.
 
НЯКЪДЕ ТУК, НЯКЪДЕ ТАМ е изложба за:
Видяното и въображаемото
Преживяното и забравеното
Нещо отминало, но съществуващо