Когато искате да направите нещо специално, имате нужда от правилните инструменти. А що се отнася до приготвянето на бита сметана, няма по-добър от зарядното устройство за крем с азотен оксид. Това са малки контейнери, пълни с азотен оксид. Когато ги  използвате за приготвяне на бита сметана, азотният оксид помага за  нейното стабилизиране, правейки я гъста и кремообразна.
 
Тези патрони са се превърнали в кухненски продукт както за много домашни готвачи, така и за професионални шефове. Това е така, защото те предлагат бърз и лесен начин за придаване на обем, кремообразност и вкус на всяко ястие. Какво точно представляват тези контейнери?
“Зарядното устройство” за сметана е малка метална кутия, която е пълна с азотен оксид. Канистърът за разбиване е с размерите на чаша за шот и има малка дюза в единия край. Тези малки зарядни устройства са полезни и бюджетни решения за използване само в домашни кухни. Тъй като обикновено ресторантите и кафенетата купуват по-големи по обем модели.
 
Ето къде можете да нучите повече – https://www.spassgas.com/bg/
 
Анонимният търговец, известен като “Inmortal” сподели, че предвижда потенциален спад в стойността на Биткойн, като предполага, че тя може да достигне около $26,000 до края на текущия месец.
 
Другата разлика е, че не можете просто да си купите няколко патрона и да ги използвате веднага. Ще ви е необходим специален дозатор за бита сметана, който да използвате. Това ръчно устройство има държач от единия край и дюза от другата. Когато го използвате, първо ще трябва да го завинтите в горната част на дозатора за бита сметана. Уверете се, че контейнерът е плътно затегнат, за да не изтича газ. След това ще трябва да заредите дозатора, като го разклатите енергично за 30 секунди до минута. Това ще освободи азотния оксид в крема и ще разберете, че е готов, когато чуете съскащ звук.
 
След като азотният оксид се освободи в крема, можете да започнете да го дозирате. Просто насочете дюзата в посоката, в която искате да разпределите крема, и натиснете надолу лоста. Газът азотен оксид ще се разсее бързо, така че ще трябва да използвате крема веднага. Ако не го използвате веднага, можете да го съхранявате в хладилника до 24 часа.
 
Следват някои съвети, ако използвате устройство за разбиване на сметана за вашата рецепта за първи път:
  • Винаги е по-добре да използвате охладена сметана, тъй като се разбива по-бързо.
  • Ако кремът ви е твърде гъст, можете да добавите малко мляко, за да го разредите.
  • Ако кремът ви е много течен, можете да добавите малко пудра захар, за да се сгъсти.
  • Можете да овкусите вашата бита сметана с екстракт от ванилия, шоколад или друг вкус, който харесвате.