От 23 октомври до 10 ноември галерия “Нюанс” представя изложбата на Нина Петрова и Иво Петров. Съученици в приложното училище в Трявна, състуденти в художествения факултет на Великотърновски университет, партньори в живота и творчески дует през годините, творците излагат свои картини в Барселона, Париж, Москва, Виена, Истанбул, Тулуза ,Лил, Хага, Амстердам, Страсбург и Люксембург.
 
Нина Петрова работи в сферата на фигуралната живопис, като проявява подчертано предпочитание към миниатюрата и малкия формат. Нейният стил се свързва с хиперреалистични изображения и едноцветно рисуване, които препращат към атмосфера с ретро дух и носталгия по епохата на ар-деко и двайсетте години на миналия век. Сфера на изява Иво Петров е фигуралната живопис, като творчеството му е силно повлияно от характерния за началото на 20-и век сецесион.
 
В настоящата изложба Нина определя стила си като ретро поп арт, вдъхновен от постерите от 20- те години. В нейните картини ретрото е усещане. При Иво ретрото е сюжет. В работите му всяка позиция на тялото, всеки застинал жест, всеки поглед на персонаж от картината пренася в минал момент, който зрителят може да доизгради във въображението си. Друг стил на живот и друго усещане за живота. Пиенето като ритуал. Джаз музиката като подреждане на хаоса. Морският бряг като моден подиум. … Тоест изложбата препраща към епоха на възход и дързост, на паднали табута, на нови технологии …. към света на Бел епок, въвличайки зрителя в атмосферата на стил, красота, прогрес, оптимистично настроение, приятно безгрижие.