На 24.01. 2020 г. от 18.30 ч. в зала за събития „В Парка“ (София, “Малкото НДК”) ще  бъде отпразнуван двоен рожден ден. Блажка Димитрова и нейната книгата „Живот с нулев отпадък в България“, издателство „Ракета“ са в центъра на тържеството.
 
Книгата „Живот с нулев отпадък в България“ е наръчник, но и лична история и модел на Блажка Димитрова. Освен съвети и лични рецепти на авторката за домашна козметика, препарати и хранителни продукти, от книгата може да се научи: как да се решава информирано какво се купува и къде да се намери; как да се рециклира; как без много усилия да се намалят отпадъците, които се генерирате в дома, на работното място, в магазина, в ресторанта, на път; как да се направи парти с нулев отпадък…
 
Блажка Димитрова е създател на първия ресторант с нулев отпадък в България –„Кухнята на Благичка“ и съосновател на сдружение „Нулев отпадък – България“. От2016 г. живее в унисон с философията за нулев отпадък, а от 2018 г. работи активно
българското общество, включително впо разпространяване на принципите ѝ вучилищата. Участвала е в над 60 събития, обучения, лекции и уъркшопа по темата.
 
„ Животът с нулев отпадък ме кара да се чувствам и пълноценна. Като майка, ме правиуверена, че съм добър пример за дъщеря ми и че ѝ подсигурявам по-добро бъдеще, в което има по-малко отпадъци, по-чист въздух и повече хора, споделящи моята визия за живота и бъдещето. С всяка малка стъпка, която ще направите от днес нататък, избирате бъдещето за себе си, за семейството си и за приятелите си. Силно се нуждаем от осъзнато общество. Надявам се и вие да станете част от това общество, което да направи България и света едно по-приятно за живеене място.“ – споделя авторката.