С идването на пролетта, времето навън става все по-подходящо, за да опитате тренировките в близкия до вас парк.
Тренировката е подходяща за начинаещи или хора, които искат  да се тонизират и да поддържат тялото си в добра кондиция. Упражненията навън имат изключително много плюсове. Например те не изискват никаква скъпа допълнителна екипировка, имате изключителна свобода за действие и не сте ограничени между стените на стандартната фитнес зала, безплатна е и е подходяща за хора от всякаква възраст и ниво на физическа активност.
Единственото, което ви трябва е пейка в парка и желание.
Ето какво включва и самата тренировка:
Можете да започнете с лек джогинг за около 5 минути, за да загреете.

Да започваме с упражненията:  • Клекове със собствено тегло – краката трябва да бъдат поставени на малко по-голяма ширина от тази на рамената. Движението започва с дърпане на бедрата назад докато коленете се сгъват. Не забравяйте да дишате дълбоко и равномерно при изпълнение на упражнението. Важно е гърбът да бъде в изправена позиция.
  • Кофички на пейка – седнете на ръба на пейката, поставете краката си на земята пред вас, коленете ви да бъдат наклонени под ъгъл от 90 градуса. Изнесете тежестта, като прехвърлите тялото напред, а на пейката останат само ръцете ви. Свийте лактите назад и спуснете тялото си към земята. Когато лактите ви образуват ъгъл от 90 градуса, обърнете движението и се върнете към старта.
  • Лицеви опори на пейка – трябва да застанете в позиция за лицева опора, но да поставите ръцете си не на земята, а на пейката. Започваме бавно да спускаме тялото надолу и след това го избутваме нагоре. Старайте се отново гърба ви да бъде в изправено положение, а тялото ви в една линия.
  • Коремни преси на пейка – седнете на ръба на пейката и поставете ръцете си до вас. Облегнете се  назад и започнете да повдигате краката си от земята. Коленете ви трябва да останат изпънати, а торсът и краката ви да образуват буквата “V”. Свийте краката си към корема, а след това отново ги изпънете.Стремете се да не претоварвате тялото си още с първите тренировки, за да не се преуморите и да загубите мотивация. Мислете извън рамката и експериментирайте, слушайте тялото си и бъдете постоянни. Резултатите ще дойдат и ще се почувствате много заредени.
А вие обичате ли тренировките на открито?