Тенденциите в обувките, за сезон пролет-лято 2019, са всичко друго, но не и обикновени. Пера, спортни сандали с чорапи (ДА! Прочетохте правилно), ниски токчета и странни маратонки. Честно казано, повече от половината тенденции не са никак привлекателни, особено за момичетата, на които обувките са им слабост. Това е причината тази статия да е малко по-различна от останалите и в нея ще ви разкажа за тенденциите, които са симпатични и можете да използвате в ежедневието си и за тези, които са модерни, но въпреки това не ви съвествам да носите. В крайна сметка, модата е колкото съобразяване с трендове, толкова и индивиален поглед на нещата, затова изобщо не е нужно да се съобразявате в това, което виждате навсякъде, както и да го разбирате и харесвате.
  • Прозрачни обувки.
Позитивният поглед над всяко нещо в живота е изключително важен, тъй като дава посока на нагласата ни, затова ще започна с тенденциите, които са сипматични. Една от тях са прозрачните обувки – колкото по-clear¸ толкова по-фешън. Вече знаете, че прозрачните чанти са супер модерни, същото важи с пълна сила и за обувките.  Може да са напълно прозрачни, в цвят или част от тях да е прозрачна. Токчето, може да е тънко или малко по-дебело, но е препоръчително да бъде над 8 см., просто така изглежда значително по-добре.
  • Floss heels
Така наречените floss heels или naked shoes са друга тенденция, която вече е завлядяла фешън блогърите и инфлуенсърите. За тях са типични съвсем тънките, почти като конец, каишки. Те са нежни, най-често с по-ниско токче и подходящи за почти всеки стил. Можете да ги обуете в съчетание с елегантна коктейлна рокля или с дънки и в двата случая ще изглеждат добре.
  • Животински принтове
Наясно съм, че почти няма статия, в която да не фигурират животинските принтове, но съм убдена, че и сами сте забелязали, че те са навсякъде. На всичкото отгоре, изглеждат добре на всичко – дрехи, обувки и аксесоари. Ако все пак ви се струва прекалено да облечете рокля или друга дреха с леопардов или змийски принт, можете да добавите към гардероба си обувки или сандали като на снимката по-долу. Доста по-лесно се приема психически, а и изглежда супер classy.
  • Груби или „грозни” маратонки
 Сникърсите, модерни миналата и тази година, предизвикват противоречиви мнения. Аз лично, доста ги харесвам, това е причината да завършим позитивната част на тази статия с тях. Все пак, важно е да съобразите с това какво ви отива, а не да носите нещо, само защото е модерно. Ако искате да провечетете повече, можете да го направите тук.
  • Спортни сандали
Те са типичен пример за това, че модата често не е най-красивото нещо. И да, виждате добре, наистина на много модни подоуми по време на седмиците на модата бяха видяни спортни сандали, с лепенки и чорапи!! Май няма нужда да говорим повече за тях.
Ако разкараме чорапите, нещата придобиват тотално различен вид и дори този модел сандали, могат да изглеждат добре.
  • Скулптурни токчета
Цялата красота и елегантност на обувките е именно заради токчето. А модерните тази година скулпторни токчета буквално изкривяват доста цялостната визия на обувката и я правят мнго по-груба. Въпреки това, не са крайно грозни и има някои модели, които имат някакъв чар, макар и минимален.