Как да се заситим по-лесно? Отговор дава д-р Енджи Касибие в книгата си „ „Не“ на диетите!“.
 
Не е важно какво ядем, за да бъдем сити. Важен е начинът , по който се храним. Ето и препоръките:
 
– Трябва да се пие вода по 500 мл преди всяко хранене. Това ще запълни стомаха и ще лиши организма по от 60 калории на ядене.
– Препоръчително е да се използва оцет или сос винегрет за подправяне на ястията, където е възможно. Тези съставки регулират нивата на кръвната захар след ядене и задоволяват глада за по-дълго.
– Необходимо е да се консумират оранжеви и зелени зеленчуци. Те съдържат 90% , която изпълва стомаха и помага на мозъка да отчете ситост.
– Консумацията на риба засища хората, които я използват в менюто си като цяло огладняват по-бавно от тези, които ядат свинско или говеждо. 3 мастните киселини в рибата помагат за засищане и коремът не стърже за часове напред.
– Към менюто трябва да се добавят овесени ядки. Техните фибри и съставката, която съдържат, помагат на тялото да произвежда хормон, който засища глада.
– За задоволяване на глада е препоръчително да се консумират бобови култури.Те са добре балансирани по отношение на фибрите и протеините и подпомагат обмяната на веществата.
– Яйцата, пълни с протеини, регулират апетита до 36 часа, според направените проучвания.
– Кафето е полезно в умерени количества и неговите ползи могат да се подсилят, ако се пие чисто.
– Стоенето на един крак, когато се мият зъбите съчетава две полезни неща, които могат да подобрят нашето равновесие.
– Вместо масло върху препечената филийка може да се намаже авокадо. То е добър източник на здравословни мазнини. Определят го като суперхрана.
– Медитирането по 20 минути на ден има траен разпускащ ефект.
– Плодовете са за предпочитане пред сладките неща. Те съдържат естествена, а не преработена захар и са богати на фибри и витамини.
– Препоръчва се и усвояване на умението да се готви. Чрез него ще се постигне по-здравословно хранене, ще се пестят пари и ще бъде полезно усвоено ново умение.
– Паркирането на по-далечно място може да се превърне в начин за повече физическа дейност във всекидневието.
– Горенето на калории и оформянето на мускулите на краката може да се постигне като се използват стълбите вместо асансьора.
– Пазаруването на пълен стомах е полезно, така ще се купуват по-малко нездравословни храни.