Галерия СИНТЕЗИС, ФОТОСИНТЕЗИС И СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ представят „Портрети от фоайето: 25 години София Филм Фест“. Изложбата на Боряна Пандова  може да се види  до 24.04.2021 г. Куратор: Надежда Павлова.
 
Експозицията  представя работата на Боряна Пандова  като официален фотограф на кинофорума с колекция портрети на над 30 личности от света на киното, гостували на фестивала през последните пет години. Изложбата ще срещне  посетителите отново със знаменити режисьори и актьори като Тери Гилиъм, Бела Тар, Вим Вендерс, Кшищоф Зануси, Тед Кочев, Георги Дюлгеров, Руси Чанев, Стефан Мавродиев.
 
„Портретите от фоайето са малка лудост – щурото приключение, което очакваме с вълнение всяка година. Черно-бял документ на фестивалния дух и спомен, който остава цветен за цял живот. Това е киноразказът, с който София посреща пролетта от 25 години!” – споделя авторката.
 
Боряна Пандова (р. 1979) е визуален артист, който живее и работи в София. Завършва фотография в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и магистърската програма по фотография към Националната художествена академия. От 2014 година е официален фотограф на София Филм Фест. Интересите ѝ са свързани с литературата, музиката и сценичните изкуства. Работи в дългосрочно партньорство със Сдружение „Метеор“, режисьорката Анна Данкова, цигуларката Биляна Вучкова, композитора Тодор Карастоянов и др.
 
Изложбата „Портрети от фоайето: 25 години София Филм Фест“ е продължение на тематичния модул „Кино и фотография“, в който галерия Синтезис показва изложби на значими фотографи и режисьори, подчертаващи връзката между фотографията и киното, в партньорство със София Филм Фест.