През далечната 1931год. във италианския град, Флоренция еколозите взели участие на международния конгрес на Движението за защита на природата приемат датата 4-ти октомври за ден на защита на животните.
Дата е избрана и ни препраща и към католическия празник на св. Франциск, считан за покровител на животните и природата.
Всяка година в отбелязването на празника се включват много хора по целия свят, без значение от религията, вярата и политическите убеждения.
Днес трябва да си припомним и да не забравяме, че животните ни учат на любов и всеотдайност, а ние трябва да създадем един по – хубав и красив свят за тях.
Как да се включим ?
Световния ден на животните не трябва да спира след 4-ти октомври и посланията му не трябва да утихват. Всеки ден, вие можете да сте част от тази кауза.
Разходете, осиновете или дарете – ето така, можем да отпразнуваме този ден.
Да отделим 2 – 3 часа за разходка на животните от местния приют, да поиграем с тях, да им покажем любовта си!
Да осиновим, да дадем нов дом на някое прекрасно създание, което ще изпълва деня ни, а животът му ще е посветен на нашето щастие. Струва си нали ?
Да дарим ! В България има организации и приюти, които се грижат за животни, но средствата са недостатъчни, заедно можем да променим това – с пакет харана или СМС, можем да помогнем. Лесно е нали ?
„С годините ще откриеш, че имаш две ръце – една, за да помагаш на себе си, и втора, за да помагаш на другите.“, Одри Хепбърн.
Международният ден за защита на животните, не е просто ден, това е кауза!