Успеха живее във всеки от нас и всеки трябва да създаде своя формула, свои принципи, които да го водят по пътя към успеха.
Може би има няколко общи правила, към които всички ние трябва да се придържаме за постигнем нещата, които искаме, за да се превърнем в по-добри версии на самите себе си.
1. Правете това, което възпламенява душата ви.
Успехът не създава щастие. Щастието създава успеха. Ние сме най-щастливи, когато следваме сърцето си, тогава се чувстваме най-живи и най-способни.
Светът не се нуждае от материалисти, света има нужда от хора с плам в сърцата, от щастливи хора, които да го направят по-добро място.
Запитайте се какво предпочитате: Да се провалите в нещо, което обичате или да успеете в нещо, което мразите?
2. Развивайте се
Всеки ден опитвайте нещо ново, нещо което никога не сте мислили, че ще опитате. Днес е нова възможност да станете по-добри, по-способни и по-щастливи.
Дали ще решите да скочите с парашут или ще приготвите десерт, който никога не сте правили, дали ще си купите нова блуза в цвят, който не носите или ще решите да отидете на работа с колело, вместо с кола… Това е без значение, направете нещо ново и опитвайте, защото всеки ден и нов шанс.
3. Избирайте възможностите, не проблемите
Често, когато сме сблъскаме с проблем, ние се фокусираме върху него, но помнете, че всеки проблем носи и възможности.
Вместо да мислите за проблема помислете за десетките възможности да го разрешите и по този начин се усъвършенствайте.
4. Приемете отговорността
Приемете отговорността към самите себе си. Така, както сте отговорни във вашата работа, така вие носите и отговорността за вас самите.
Често хората забравят за себе си, някъде между забързаното ежедневие, работата и грижите, забравяме кои сме ни, забравяме да се грижим за себе си, забравяме, че сме живи.
Научете се да се обичате, отделяйте време само за вас и за нещата, които ви правят щастливи.