Днес Халил Рафати е успешен преприемач, собственик на компания за здравословни храни “Sunlife Organics”, оратор и автор на книга.
Роден в Охайо в Средния запад на САЩ, той е син на найка от полско- еврейски произход и баща мюсюлманин.
През 1992 г., на 21 години, той се мести в Лос Анджелис с мечтата да стане филмова звезда.
Актьорската кариера никога не потръгва и той започва да свири в местни групи и се издържа като почиства коли за холивудски звезди като Елизабет Тейлър и водещият китарист на Guns N ‘Roses.
В един момент, Халил залита и се пристрастява към наркотиците. Oстанал е без дом, без пари и работа. Започва да се издържа по незаконен начин, като продава наркотици.
Когато той е на 33 години, тежи 49кг, няма образование и продължава да запада.
“Бях арестуван повече пъти, отколкото си спомням (за престъпления свързани с наркотици)”, казва Халил. “Бях напълно объркан … Винаги изпитвах толкова много болка, че не можех да спя.”
“Когато бях на 34 години, майка ми се обади, за да ми каже, че има рак. Бях без дом, напълно съкрушен, отпаднал от гимназията и осъден престъпник. Нямаше как да й помогна. Това беше дъното в живота ми.”
Деветото му предозиране се оказва съдбоносно. Най-накрая осъзнава, че трябва да промени живота си, да помисли за себе си и да бъде способен на помогне на най-близките си хора, когато те имат най-голяма нужда. Той прекарва четири месеца в рехабилитационен център. От тогава насетне наркотиците не са част от живота му.
Започва работа в два рехабилитационни центъра в Малибу, мие коли, разхожда кучета и предлага градинарски услуги.
“Успях да спестя пари”, казва Халил. “Работих усилено, седем дни в седмицата, 16 часа на ден.”
Страстта към производството на собствени плодови и зеленчукови сокове, идва след като среща стар приятел от Охайо.
През 2007 г. Халил наема къща и отваря собствен център за рехабилитация.
За хората в рехабилитационния център, той прави екзотични смеси от сокове. На една от тях, той дава името Върколак – микс от банан, мака на прах, пчелно млечице и цветен прашец.
В крайна сметка репутацията на тези напитки се разпространява отвъд пределите на центъра.
Финансирайки бизнеса си чрез спестявания, първият клон отворя в Малибу. Халил казва, че това е било незабавен успех, като продажбите му са били 1 милион долара през първата година. Днес за Халил работят над 200 души в шестте му обекта.
За разлика от преди, днес Халил се справя с живота си. За бранда на Халил ще разберете от видеото, долу:
Високата позиция и парите изглеждат като късмет в очите на много от хората. Някой, който не е познавал Халил преди промяната, не би предположил през какво е преминал. Всъщност житейската история на Халил може да вдъхнови сюжет на холивудски филм.
В интервю, Халил разказва и за сутрешната си рутина:
“Рутината ми започва около 5:30 ч. всеки ден. Започвам с час медитация, последвана от 25-минутна разходка по плажа, където си мисля за нещата, закоито съм благодарен.”