Антъни Робинс е американски автор, предприемач и филантроп. Робинс е основател на няколко компании, които регистрират годишни продажби за около 6 млрд. долара.
Ето и тайните на Тони Робинс за ефективно поставяне и изпълнение на целите:
1.Преследването на целта, има точно толкова голямо значение, колкото и постигането и.
Ако целта ви е да направите 100 000 долара печалба през 2019 година. Вместо да се фокусирате върху сумата, която се надявате да постигнете, трябва да помислите защо преследвате тази цел и как пътуването до целта ще ви помогне да растете като човек.
Успех е да израствате, по пътя за постигане на вашата цел.
2.Задавайте целите си, имайки предвид времето.
Опитайте се да си поставите цел, която можете разумно да постигнете в рамките на една година. Ако това е нещо, което ще бъде трудно да се постигне в този период от време, може да се претоварите и да се откажете.

3.Фокусирайте се върху това, което искате, а не върху това, което не искате.
Една голяма грешка, която хората правят при поставянето на цели е, че се  насочват към това, което не искат, а не към това, което искат.
Не казвайте: “Не искам да ме уволнят”, а насочете вниманието и усилията си към това да постигнете успех в работата си.
Често идентифицираме това, което не искаме, вместо това, което искаме поради страх. Опитайте се да пренастроите начина си на мислене, така че да не се ръководите от страха, а по-скоро да се сблъскате с него.
4.Не спирайте, след като сте постигнали целта си.
Често след като постигнем целта си, се отказваме, очаква ли сме нещо грандиозно и голямо, но вече постигнато, то не изглежда по същия начин, не предизвиква у нас същата емоция. Това се нарича успех без удоволетворение, което е почти същото като провал.
Поставяйте си нови цели, това е пътят към успеха.
5.Не се притеснявайте, дори и да не постигнете целите си.
Това, което има значение, не е, че целта е постигната, казва Робинс, а по-скоро, че растете като човек на пътя към постигането.
Старайте се всичко, което правите, всяка цел, която си поставяте да бъде обвързана с вашето израстване и разбиране за живота и успеха, за смисъла на успехите и целите.