За успехът, промяната и вдъхновението няма конкретна възраст. Има хора, които успяват на 30, такива, които успяват на 40, други на 70. А понякога има хора, които успяват на 10. Възрастта е просто число, което служи за улеснение или ориентация. Често пъти това число ни поставя в едни неудобни и ненужни рамки, които на всяка цена трябва да бъдат счупени, преди да стане късно. Ето три примера, които може да те мотивират.

Малала Юсафзаи

На 17 печели Нобелова награда, заради нейните усилия в полза на обществото. Това я прави най-младият нобелов лауреат. Тя привлече вниманието на света към себе с посланията и историята си. През 2012 година, след като талибани се опитват да отнемат живота на Малала с куршум в главата. Покушението е извършено, защото момичето е защитава правата на жените, които се борят да учат. На този етап тя едновременно учи в Оксфорд и работи в организацията Малала Фонд.

Софи Круз

Това име става разпознаваемо след като тя посещава Вашингтон  с семейство си. Като представители на имигрантската група в Лос Анджелис, те са там с цел да оставят писмо до Папа Франциск, молейки да говори от името на работниците и да ги подкрепи. Папата е дискутирал проблема по време на събиране, което се е състояло на следващия ден. Нелеките активности, с които се е захванало момичето, я срещат с Обама, през 2016 година. Софи Круз взима участие в Женският Марш, в който тя казва следното:
“Всички тук сме заедно , правейки верига на любовта, да подкрепим нашите семейства. Оставете ни да се борим за любов, вяра и кураж, за да не бъдат нашите семейства разрушени.”

Саманта Смит

Тя е доказателство, че чистотата на думи изречени от едно дете, имат по-голяма сила и въздействие от всичко останало. Тя е едва на 10, когато обръща събитията свързани със Студената Война между Съединените Щати и Русия. Всичко това се случва благодарение на писмо, което пише до Юри Андропов. Саманта Смит му обяснява, че двете страни могат да съществуват без да си пречат една на друга и да има мир помежду им. Реакцията на Андропов, се състои в покана в държавата му към семейството на Саманта. Това писмо е публикувано в Soviet newspaper. А това нейно смело действие и носи титлата „America’s Youngest Ambassador”. Освен силата на думите, която владее, малкото момиче е и добра актриса. За съжаление тя умира едва на 13, в самолетна катастрофа. Паметта и е почетена в Мейн и Русия, където е построен паметник в нейна чест.