Уолтър Елиас Дисни е роден на 5 декември 1901 г.. Интересите му в областта на изкуството не остават скрити. Още на 7- годишна възраст той започва да рисува и да продава рисунките си на съседите си.
Докато посещава гимназията McKinley в Чикаго, Дисни работи усилено за да подобрява и надгражда умения си по рисуване и фотография. Нощем посещава и Академията за изящни изкуства. 
Окуражаван от майка си и брат си Рой, той започва да се развива още повече, таланта си за рисуване. 
По-късно Уолт е нает да работи в вестник „Канзас Сити Стар“, а малко след това бива уволнен заради  „липса на творчество“. (Години по-късно, Walt Disney Company ще закупи ABC, която притежава The Kansas City Star.)
След множество изпитания и трудности, малко пари и много упоритост, анимационните умения на Уолт Дисни са били забелязани се изплати, когато анимационните му умения бяха прихванати от киноиндустрията. Ражда се познатият на всички образ Мики Маус.

Днес, благодарение на упоритостта на едно момче “без креативност” милиони хора по света могат да се забавляват, да се върнат в детството за ден или два и да бъдат част от един друг свят.
Това е история за успеха, успех поставен пред изпитания и провали, пред трудности, без които този успех можеше да бъде невъзможен.
Трудностите, през които преминаваме могат да бъдат опасна пропаст или мечтан трамплин.
Често попадайки в пропастта хората се отказват, но бъдете сигурни, че вашият трамплин ви очаква някъде, просто не спирайте да го търсите.
Цитати от Уолт Дисни
1. Ако можеш да мечтаеш за нещо, значи можеш да го постигнеш! Не забравяйте, че всичко започна с една малка мишчица.
2. Мечтите ни могат да се сбъднат, ако имаме куража да ги преследваме.
3. Не мечтай за живота си, а изживей мечтата си.