На 21 май 2020 г., четвъртък, от 14.00 и 15.00 ч. авторите на изложбата “Градината – времена и пространства” ще изнесат две беседи в рамките на експозицията. Беседите са предназначени за всички желаещи да научат повече за растителното разнообразие в домашните градини, но и културните ценности, на които то се крепи. Събитието ще се проведе в Националния етнографски музей.
Инициативата е по повод Международния ден на биоразнообразието (22 май). Организатори на събитието са учените от проекта „Градината – място на биокултурно разнообразие“, представители на Института за биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН и Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.
 
Във връзка с въведените противоепидемични мерки в страната, за да се включите в беседите е необходимо да се запишете предварително на тел: 02/8052621 от 10.00 до 18.00 ч. Свободните места в групите ще се попълват по реда на записване, като ще се допускат по 8 души в група. Между двете беседи ще бъде извършена и дезинфекция на експозиционното пространство.