Новият сезон 2019/2020 за Сатиричния театър започва с участието на две негови постановки във фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив – „Тъпи ентусиасти“ на Теди Москов и „Трима мъже и една Маргарита“ на Лиза Шопов. Следват участие на „Смях на сбогуване“ в Куманово, Северна Македония и на „Случайна среща“ на фестивала в Зайчар. Предстои също гастрол на постановката „Островът“ в Берлин, Германия. В София с новия сезон стартира в края на м. септември с премиерата за зрители от всички възрасти – „Абе….много любов“ по Шекспир, спектакъл на Димитър Еленов с актьори от Сатиричния театър и децата от Студио „ДЕФИСТО“, насочен към тийнейджърите. В началото на октомври ( 3 и 4) се очаква премиерата на „Ветрилото на лейди Уиндърмиър“ от Оскар Уайлд с режисьор Бойка Велкова, художник Чавдар Гюзелев, музика Теодосий Спасов и с участието на актьорите Силвия Лулчева, Иван Панев, Добрина Гецова, Стефания Кочева, Симеон Гълъбов, Красимир Куцупаров и др. Следващото ново заглавие е предвидено за октомври ( 9 и 10) 2019 г. – постановката „Без задръжки“ от Жорди Галсеран с режисьор Антон Угринов, в която участват актьорите Александър Кадиев, Стела Ганчева, Борислав Захариев, Стефан Попов, Рада Кайрякова. Също през октомври режисьорът Андрей Аврамов започва репетиции на „Телевизионна мрежа“ от Лий Хол, чиято премиера е предвидена на 19 и 20 декември 2019 г. През предстоящия сезон 2019/2020 предстои и изявата на актьорите Теодор Елмазов и Мартин Гяуров на сцената на театъра.
Новата 2020 година ще започне с работата на Лилия Абаджиева над пиесата на Щефан Фьогел „Всички освен мен“ с участието на Любомир Нейков. На камерна сцена режисьорът Владлен Александров ще постави „Любовник на жена ми“ от Ели Саги. Един от акцентите на новия сезон е връщането на Кабарето в афиша на Сатиричния театър , предвидено да се случи през м. март. Друг важен момент за сезон 2019/2020 г. е откриването на нова, трета сцена в Сатиричния театър. Нейното име „Хепи Сатира“ разкрива и намерението на театъра – там да се предлагат атрактивни, нестандартни театрални срещи. Първото заглавие за новата сцена е спектакълът на Кирил Бояджиев „Помощ, имам две деца“, а младият режисьор Ивайло Ненов подготвя „Пет пъти за една нощ“ от Киара Атик. През следващия сезон 2019/2020 на сцена „Хепи Сатира“ предстоят и срещи на известни и обичани актьори зрителите в постановки под надслов „Аз, актьорът…“. На тази сцена се предвиждат интересни театрални експерименти, например театрални сериали за емблематични творци, свързали успехите си със Сатирата. През новия сезон Сатиричният театър ще има две международни продукции. Първата е „Глобална комедия“ от Йордан Плевнеш с режисьор Патрик Вершурен. Постановката предвижда обмяна на опит с театралите от Франция (екипите ще се сформират от български и френски актьори и ще има представления у нас и във Франция ). През 2020 година италианският режисьор Карло Бозо ще постави автентична комедия дел арте с трупата на театъра. Водят се разговори с Оскарас Коршуновас за постановка през някой от следващите сезони. Театърът търси баланс между касови заглавия и представления с повече естетически качества, поддържане на добри стари представления плюс експерименти, активно откриване на нови текстове и привличане на перспективни млади и утвърдени вече творци.
Предвижда се следващият сезон да бъде с преобладаващо българска драматургия от класиката до съвременни нови текстове. Сатиричният театър ще стартира и четвърти конкурс за Нова българска сатирична комедия „Алеко Константинов“ на 13.01.2020 г. Също през 2020 г. предстои четвъртото раздаване на наградите „ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН“